banner249

Bebeğini çöpe atan anneye büyük ceza

izmir'de, dünyaya getirdiği bebeğini çöp konteynerine bırakan ve hakkında "adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açılan kadın, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bebeğini çöpe atan anneye büyük ceza
banner240
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi;ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yeşim B. (40), sanık avukatı Tarık Engin ile İzmir Barosu tarafından mağdur vekili olarak atanan Baran Çakmak katıldı. Duruşmada, İzmir Adli Tıp Kurumu;ndan gelen ve sanığın loğusalık sendromu nedeniyle olayı gerçekleştirmiş olabileceği yönündeki rapor okundu.

Savunması sorulan Yeşim B., evlilik dışı ilişkiden hamile kaldığını, işe giderken erken doğum yaptığını, ailesinden hamileliğini gizlediği için de bebeğini eve götüremediğini söyledi.

Bebeği o an için çöp konteynerine bıraktığını söyleyen Yeşim B, "Bebeği, bıraktığım yerden alacaktım. Ama öncesinde başkaları fark ederek hastaneye götürmüş. Bunun üzerine polise gittim. Beraatımı ve çocuğumun bana verilmesini istiyorum. İddia edildiği gibi bebeğimi öldürmeyi hiç düşünmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, Yeşim B;ye 15 yıl hapis cezası vererek, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 12 yıla indirdi. Mahkeme, bebeğin de çocuk yuvasında kalmasına karar verdi.

OLAY

21 Aralık 2012 günü Dumlupınar Mahallesi 86 sokak ile 82 sokak arasındaki köşede bulunan çöp konteynerini boşaltmak isteyen temizlik görevlileri, yarı çıplak halde ve kanlar içinde bir erkek bebek görmüş, bebeği Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi;ne götürmüştü.

Bir süre yoğun bakımda tedavi edilen ve Barış ismi verilen bebek, daha sonra çocuk yuvasına verilmişti. Olaydan 9 gün sonra polise teslim olan Yeşim B. hakkında "adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER