banner249

BBP’de bir çatlak kriz daha

BBP Denizli İl Başkanı Süleyman Oruç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin düzenlediği il başkanları toplantısına katılmadıklarını açıkladı.

BBP’de bir çatlak kriz daha
banner240

BBP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili patlak veren kriz her geçen gün büyüyor. Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün’ün Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na verilen destekten dolayı tepkisini dile getirmiş ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından görevden alınmıştı. 


KRİZ DENİZLİ’YE SIÇRADI!
Aynı kriz bu kez Denizli’de meydana geldi. BBP Denizli İl Başkanı Süleyman Oruç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin düzenlediği İl Başkanları Toplantısı’na Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci ile ilgili partinin almış olduğu karara tepki göstermek için katılmadı. 

Oruç yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarının yoğunlaştığı şu günlerde, BBP’nin tavrı toplumu çokça meşgul etmektedir.Biz Denizli İl Teşkilatı olarak iki hafta önce yaptığımız basın açıklamasında BBP’nin tavrının nasıl olması gerektiğine dair görüşlerimizi bildirmiştik. 

Ancak Genel Merkezimiz bizim talebimizden farklı bir hareket sergileyerek Çatı Adayı Projesine destek vermiş ve taraf olmuştur. Bu noktadan sonra bize katılmasak da saygı duymak düşer. Bu nedenle 21 Temmuz 2014 tarihinde Çatı ya destek veren partilerin İl Başkanlarının katılacağı bir basın toplantısı yapılacağı bildirildi. Biz de bu toplantıya davet edildik. 

Ancak farklı düşünüşümüz ve iki hafta önce yaptığımız basın açıklamasını gerekçe göstererek katılmayacağımızı söyledik. Ancak basın açıklamasında bizim mazeretimiz olduğu için katılmayacağımız yönünde bir açıklama vardı. Bu basın toplantısına katılmamaya ilişkin hiçbir mazeretimiz yoktu ve dolayısıyla mazeret bildirmedik. Partimizin aldığı karadan çok süre önce bu konudaki tavrımızı açık ve net olarak kamuoyuna açıklamıştık.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER