banner249

Başvuru süresi uzatıldı

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, Gıda işletmeleri tarafından alınması zorunlu olan 'İşletme Kayıt Belgesi' başvuru süresinin Aralık ayında sona ereceğini söyledi.

Başvuru süresi uzatıldı
banner240

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz yaptığı açıklamada, “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereğince et, süt üretim işletmeleri ve yumurta paketleme işletmeleri haricinde faaliyet yürüten tüm gıda üretim, gıda satış yerleri (bakkal, market, büfe, kasap, şarküteri gibi) ve toplu tüketim yerlerinin (lokanta, restaurant, dönerci, fast-food gibi), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na kayıt veya onay işlemlerini yaptırmaları gerektiğini söyledi. 


Yorulmaz, “Söz konusu yönetmelik uyarınca kayıt kapsamında faaliyet yürüten tüm gıda işletmeleri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine veya İl Müdürlüklerine 'İşletme Kayıt Belgesi' almak için 31 Aralık 2013 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir. 

2 Ocak 2014 tarihinden itibaren başvurusunu yapmayarak kayıt belgesi almayan gıda üretim işletmelerine 5996 sayılı Kanun gereğince 2 bin 560 TL, satış ve toplu tüketim işletmelerine bin 279 TL İdari para cezası uygulanacaktır” dedi. Yorulmaz işletmecilerin mağdur olmamaları için 31 Aralık 2013 tarihine kadar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER