banner249

Bakanlar istifa etmeli

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda bakanların istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakanlar istifa etmeli
banner240

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Bir hukuk devletinde herkes yaptığının sonucuna katlanmalıdır. Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir. Adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır" dedi. 


Günay, "AK Parti'ye oy vermiş milyonlar 'adalet'le kalkınan bir Türkiye umud'ettiler. Bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesi şarttır. Bir hukuk devletinde herkes yaptığının sonucuna katlanmalıdır. Üç-beş kişi için koca bir parti zan altında kalırsa haksızlıktır, yazıktır. Yaşananlar, vahim ve acıdır. Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir" dedi. 

Günay, "Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır. Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması, soruşturmaya müdahaledir, affedilmez hukuk ihlali ve suçtur" dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER