banner249

Aferin çocuk!

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde bir ilköğretim öğrencisi, yolda bulduğu ve içerisinde 252 TL para bulunan cüzdanın sahibini bulup teslim etti.

Aferin çocuk!
banner240

Bolvadin ilçe merkezinde gerçekleşen olayda, Alkasan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Furkan Balaban (13), okuldan çıkıp eve gittiği sırada, Bademli Mahallesi 55 Evler civarında yolda bir cüzdan buldu. Daha sonra cüzdanı hemen Okul Müdürü olan babası Ferhat Balaban'a götürdü. 


Baba Balaban da cüzdanı açtığında içerisinde 252 TL para bulunduğunu, para haricinde kimlik ya da başka bir şey olmadığını gördü. Balaban, çevredeki vatandaşlara sorarak paranın sahibini bulmaya çalışsa da bunda olamayınca Bolvadin Belediyesine müracaat ettiğini söyledi. 

İki gün sonra belediyeye müracaat eden ve aynı mahallede oturan Hakkı Özyörük (75) belirtilen adreste para düşürdüğünü söyleyince olay aydınlığa kavuştu. Örnek davranışından dolayı okul müdürlüğü, arkadaşları ve komşuları tarafından taktir toplayan Ferhat Balaban, cüzdanı teslim ettiği Hakkı Özyörük' ün elini öperek parasını verdi.

Manzara karşısında bir hayli duygulanan, gözyaşlarına hakim olamayan 75 yaşındaki Hakkı Özyörük, baba Ferhat Balaban'a “Allah senden ve hanımından razı olsun öyle bir evlat yetiştirmişsiniz ki altından daha değerli: Helalı, haramı bilen taktire şayan bir çocuk. Ferhat’ın ailesine, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olacağından hiç kuşkum yok. Allah zihnini açık etsin, büyük adam olsun inşallah” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER