banner249

9 günde rekor başvuru!

Merkezefendi Belediyesi tarafından bir ilke imza atılarak gerçekleştirilen ‘Yüzme öğreniyoruz birlikte eğleniyoruz’ sosyal projesi kapsamında 10 okulda kurulan portatif havuzlara talep yoğun oldu.

9 günde rekor başvuru!
banner240

 İlçe sınırları içinde yaşayan binlerce öğrenci yüzme kursuna katılmak için kayıt yaptırdı. Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘Yüzme öğreniyoruz birlikte eğleniyoruz’ adıyla başlatılan proje büyük yankı uyandırdı. Proje kapsamında 10 okulda kurulan portatif havuzlara Merkezefendililer yoğun ilgi gösterdi. 


1 Temmuz’ da başlayan kayıtlar devam ederken, ilçe sınırları içinde yaşayan binlerce öğrenci yüzme kursuna katılmak için adını yazdırdı. 200 metrekarelik portatif havuzlarda 2 ay boyunca, 6-13 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz yüzme kursu verilirken öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor. Kayıtların yapıldığı 1 Temmuz tarihinden bu yana yaklaşık 8 bin öğrencinin kurulan havuzlardan yararlandığı kaydedildi. Böylece Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun ‘8 bin öğrenci yüzme öğrenecek’ sözü, hedefi tutturmuş oldu. 

AİLELER ÇOK MUTLU 
10 havuzda kurulan 10 portatif havuzda yüzme öğrenen öğrencilerin aileleri de düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını dile getirdi. Öğrenci velisi Firdevs Yenibağcı, “Merkezefendi Belediyesi’nin hazırlamış olduğu havuzlarda çocuklarımız yüzme öğreniyor. Bu anlamda biz veliler de çok mutluyuz. Çocuklarımız için böyle bir yaz tatili olacağını düşünmemiştik” ifadelerine yer verirken Mürüvvet Sığmalı da, “Bugün torunumu yüzme kursuna getirdim. Böyle bir yaz tatili düşünmemiştik. Belediyemiz sayesinde çocuklarımız yüzme kurslarında hem eğleniyor hem de öğreniyor” dedi. 

HEM EĞLENİYOR HEM DE ÖĞRENİYORLAR 
Kursa katılan öğrencilerde hem yüzme öğreniyor hem de arkadaşlarıyla birlikte eğleniyor. Mutlulukları gözlerinden okunan minikler, Merkezefendi Belediyesi’ne de teşekkür ediyor. 

“ÇOCUKLAR GÜVENLE YÜZME ÖĞRENİYOR” 
Yüzme antrenörü Ece Şeyma Işlak, kurslara hem velilerin hem de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek, kurslarda güvenliğinde üst seviyede olduğuna dikkat çekti. Işlak, “Kurslarımızda yoğunluk çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Kurslara hem öğrenciler hem de veliler yoğun ilgi gösteriyor. Burada çocuklarda çok eğleniyor. Çünkü çocuklara yüzmeyi oyunla öğretiyoruz. Sudan korkanlar çok çabuk alışıyorlar. 

Başlangıçta ısınma hareketleri yapıyoruz. Ardından da duşlarını aldırdıktan sonra havuza giriyoruz. Burada nefes egzersizleriyle dersimize başlıyoruz. Ayak çırpma gibi hareketleri yapıyoruz. Çeşitli oyunlarla da yüzme öğretiyoruz” dedi. Velilerimiz çocuklarını getiriyor. Bir veli memnun kaldıktan sonra mutlaka ertesi günü komşusunu da getiriyor. Herkes emin olsun ki çocuklar burada güvenle yüzme öğreniyor” dedi. 

10 HAVUZDA 20 HOCA GÖREV YAPIYOR 
Merkezefendi Belediyesi’nin 10 okulda kurduğu 10 havuzda bir bayan bir erkek olmak üzere 20 antrenör görev alıyor. Sabah ve akşam da 10 havuzda 20 görevli personel, havuzların güvenliğini sağlıyor. 24 saat boyunca motor aracılığıyla havuzda bulunan suyun devirdaimi gerçekleştirilirken, sabah ve akşam da suyun tahlilleri yapılıyor. 

HANGİ OKULLARDA KURS VERİLİYOR? 
Katip Çelebi İlkokulu, Hacı Hasan Kömürcüoğlu İlkokulu, Recep Yazıcıoğlu İlkokulu, Ahmet Nuri Özsoy İlkokulu, İbrahim Cinkaya S.B Lisesi, Dentaş- Sevindik İlkokulu, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Mükerrem Eke – Mehmet Eke İlkokulu, Üçler İlkokulu, Kazım kaynak Anadolu Lisesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER