banner249

72 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı

bodrum cumhuriyet başsavcılığı'nın talimatı ile bodrum belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında eski bodrum belediye başkanı mehmet kocadon'un da bulunduğu 9'u tutuklu, 72'si sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

72 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı
banner240
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi;nde görülen dava, duruşma salonunun yeterli olmaması nedeniyle Muğla Adliyesi;nin yanındaki Muğla Ticaret ve Sanayi Odası;nın (MUTSO) toplantı salonunda görüldü. Sabah erken saatlerde tutuklu yargılanan eski Bodrum Belediye Başkanı Kocadon ile diğer tutuklu sanıklara destek olmak için gelen vatandaşlar, MUTSO binası çevresinde toplandı.

Bazı vatandaşların Kocadon;un fotoğrafını, tişört ve şapkalara bastırdıkları gözlendi. Vatandaşlar, cezaevi aracıyla MUTSO binasına getirilen Kocadon ve beraberindekileri alkışlayarak destek olmaya çalıştı.

;;İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak;; iddialarıyla tutuklu yargılanan Mehmet Kocadon, Mehmet Özsert, Haluk Aytı, Onur Çevik, Oktay Baysal, Niyazi Doğan, Yüksel Aslan, Saim Görgülü ve Vahit Kara ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar duruşmaya katıldı.

Duruşmayı sanıkların yakınları ile CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Orakent Belediye Başkanı Onur Şahbaz, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon da izledi.

Duruşmada savunmasını yapan eski Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, 13.5 yıldır belediye başkanlığı yaptığını, Bodrum;da milyon dolarlık işlerin altına imzasını attığını söyledi. Belediye başkanlığı yaptığı süre içinde imar planlarıyla ilgili yapılan işlerde hiçbir şaibe olmadığını ifade eden Kocadon, ;;Onurumla, şerefimle, çocuklarıma şerefli bir soyadı bırakmak istiyorum. Bu suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum;; dedi.

Kocadon, Bodrum;da 2009-2010 yılları arasında başlatılan Gümbet Değişim Projesiyle yaklaşık 100 yerde yıkım çalışması yaptıklarını, projenin belediye ve esnaf iş birliğinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Proje kapsamında yapılan yıkımlarla işgal rantının önüne geçtiklerini anlatan Kocadon, ;;İşgal rantının önüne geçtikten sonra şikayetler başladı. Bu proje Gümbet;i turizme kazandırdı. Proje ile ilgili rüşvet aldığım iddia ediliyor. Bu suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Hakkımda belediyede çalışan ekibim örgüt şeması olarak gösteriliyor, bu suçlamaları da kabul etmiyorum;; diye konuştu.

Mehmet Kocadon, operasyonla ilgili ifadesine başvurulması gerektiğinde kendisinin gidebileceğini yetkili makamlara bildirdiğini kaydederek, ;;Ben kaçmadım, ancak hakkımda yakalama emri çıkartıldı. Bir cuma günü, insanların yoğun olduğu bir ortamda terörist götürür gibi ifademi almaya götürdüler. Bu olay beni çok üzdü;; diye konuştu.
Duruşma, ifadeleri alınacak şüpheli sanık sayısının fazla olmasından dolayı, yarın da devam edecek.

OLAY
Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi;nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs;ta Bodrum ve İzmir;de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara tutuklanmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER