banner249

4. Termik Santral için forum

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, Karacahisar köyü yakınlarında yapılması düşünülen termik santralle ilgili forum düzenledi.

4. Termik Santral için forum
banner240
Ören’i santral çöplüğüne dönüşmesine izin vermeyeceklerini dile getiren belediye başkanı Kazım Turan, katılımcı demokrasinin bir gereği olarak santralin karşısında, ya da yanında yer alan herkesi foruma davet etti. 

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, termik santralin ürettiği enerji, doğaya verdiği zarar ve canlı yaşamını nasıl ortadan kaldırdığını, en iyi Muğla halkının bildiğini ifade etti. Muğla’da Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy adlarında üç termik santralinin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Kazım Turan, “Geçmişte Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin karşısında, ya da yanında yer alan herkesi 7 Eylül’de Ören’de yapılacak olan foruma bekliyoruz. Çünkü onların termik santraller ile ilgili düşünceleri son derece önemli” dedi. 

Üç Termik Santralinin Ülkemizin enerji üretimine katkısı ve doğaya ile canlı sağlığı ne kadar zarar verdiği konusunda rakamsal bilgilere sahip olduklarını iddia eden Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, şöyle konuştu; “Milas yöresine üçüncü bir termik santral kurulmak isteniyor. Bu santral kurulursa yöremizin üçüncü, ilimizin ise dördüncü termik santrali olacak. 

Başta bilim adamlarımız olmak üzere, çevreye duyarlı yurttaşlarımız, üç termik santrale karşı geçmişte verilen mücadeleler sırasında düşüncelerini söylemişlerdi. Üç termik santralin yanında Ören Karacahisar’a bir termik santral daha yapılmak istenmesinin ne anlama geldiğinin yorumunu bölgede yaşayan insanlarımıza bırakıyorum. 

Bu yorumları, düşünceleri ve bilgileri almak için, Milas-Karacahisar'a kurulacağı söylenen 300 mw gücündeki termik santralla ilgili 7 Eylül 2013 Cumartesi günü, Ören’de saat 17.30 da Milas Belediyesi, Ören Belediyesi ve Karacahisar gönüllüleri ile birlikte bir forum düzenliyoruz. Lehte ya da aleyhte düşüncelerini söylemek ya da forumu izlemek isteyen herkesi buraya bekliyoruz”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER