banner249

2023 adet fidan dağıtacak!

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Aday Adayı Orman Mühendisi Ahmet Hakkı Sözer, şimdi de Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Pazar günü Denizli halkına 2023 adet çam fidanı dağıtacak.

2023 adet fidan dağıtacak!
banner240

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 5 bin adet sümbül ve lale dağıtarak Denizli’de adından söz ettiren Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Aday Adayı Orman Mühendisi Ahmet Hakkı Sözer, bu kez de Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Pazar günü Delikliçınar Meydanı’nda 2023 adet çam fidanı dağıtacak. 


Etkinlik öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve her yıl Mart ayı içinde Orman Haftasının kutlandığını ifade eden Sözer, “Bu hafta kapsamında uygun alanlar ağaçlandırılır. Yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır. Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. 

Bu nedenle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü olarak her yıl kutlanmaktadır. Bu hafta nedeniyle Denizli halkına 2023 adet çam fidanı dağıtımı yapacağız'' dedi. Neden 2023 sorusunun yanıtı olarak da, ‘’Hükümetimizin ortaya koymuş olduğu 2023 hedefine katkı vermek isteyişimizdir. Artık insanlarımız 2023 hedefine inandığı ve AK Parti’nin arkasında dik durmaya devam ettiği sürece 2053 ve 2071 hedefine de emin adımlarla ilerlemeye devam ederiz” diye sözlerine ekledi. 

ORMANSIZ GELECEK, GELMEYECEK DEMEKTİR
Ormanların bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağı olduğunu ifade eden AK Parti Denizli Milletvekili A.Adayı Sözer, orman ürünlerinin hayatımızın her alanında kullanıldığını söyledi. Sözer, “Ormanlarımız, hayvanların barındığı, aynı zamanda çeşitli bitkilerin bulunduğu sık ağaç topluluklarıdır. Ağaçlar endüstrinin birçok kollarında, boya sanayisinde, ilaç yapımında kullanılır. Eskiden yeryüzünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplıydı. 

İnsanların bilgisizlikleri nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkırlar, çoraklaşan topraklar, çöller aldı. Ağaç dikip, yeni ormanlar yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. Ormanlara en büyük zarar insanlardan gelir, insanlar orman işletmelerinden izin almadan, çıra yapmak, reçine çıkarmak için ağaçları yaralarlar. Tarla açmak, yerleşim yeri kurmak, hayvanlara otlak yeri açmak için ormanları yok ederler. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız” dedi. 

İSİMSİZ KAHRAMANLAR
Sözer ayrıca, aynı iklim kuşağında bulunduğumuz Akdeniz ülkeleri ile kıyaslandığında, orman yangınları ile mücadelede alan kaybı ve yangına erken müdahale anlamında Türk Ormancısının bir zafere imza atarak birinciliği taşıdığını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti; '' Orman yangınlarıyla mücadele başarımız şüpmesiz canını hiçe sayan, gecesini gündüzüne katan Türk Ormancısı'nın zaferidir. Bu uğurda şehadet şerbetini içen aziz meslektaşlarımı da bu vesileyle minnet ve rahmetle yadediyorum, mekanları cennet olsun. Ve İSİMSİZ KAHRAMAN'larımız için yine Orman Mühendisi bir meslaktaşım tarafından yazılmış bir şiiri de Türk Ormancısı'na armağan ediyorum.''

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER