banner249

Zeybekci Brüksel yolcusu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bu akşam Brüksel'e gidiyor.

Zeybekci Brüksel yolcusu
banner240

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yarın Avrupa Komisyonu nezdinde üst düzey temaslarda bulunacak Zeybekci, Avrupa Komisyonu Ticaretten Sorumlu Komiser Cecilia Malmström, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ve Ulaştırmadan Sorumlu Komiser Violeta Bulc ile görüşecek. Zeybekci'nin, söz konusu ziyaretinin gündem maddesini, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) sürecine Türkiye'nin katılımının sağlanması ve karayolu kotaları sorununun çözümünde olası alternatiflerin ele alınması oluşturacak.


Ziyareti kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının Brüksel temsilcileri ve Avrupa Parlamentosu ile Belçika siyasetinde aktif rol alan Türk kökenli siyasetçilerle görüşecek Zeybekci, sektöründe önde gelen bazı Belçikalı firmaların üst yöneticileriyle de bir araya gelecek.

Ziyaret ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi sürecine ivme kazandırılması ve başta TTIP sürecine katılım olmak üzere Gümrük Birliği kapsamında Türkiye tarafından hassasiyet arz eden sorunların çözümüne yönelik ilerleme kaydedilmesi bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER