banner249

Türkiye’den bir ihracat ilki

Nurol Makina ve Sanayi tarafından üretilen EJDER YALÇIN 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı`nın ilk ihracat anlaşması bir Kuzey Afrika ülkesinin Savunma Bakanlığı ile imzalandı.

Türkiye’den bir ihracat ilki
banner240

Savunma ihtiyaçlarının yüzde 100 yerli kaynaklarla karşılanması Türkiye'nin en büyük hedeflerinden biri. Türkiye de son dönemde yaptığı yerlileştirme çalışmaları ile göz kamaştırıyor. Uçaktan tanka, helikopterden uzun menzilli füze sistemine, Piyade tüfeğinden denizaltına kadar bir çok projeler tamamladı veya sona yaklaşıldı.

TÜRKİYE'DEN BİR İLK DAHA
Bir yandan savunma sanayinde kazanılan bu ivme hızla devam ettirilirken diğer yandan da yerli olarak üretilen ürünlerin yurtdışına ihracatı için mesai harcanıyor. Bir çok alanda dünyada adından söz ettiren yerli üretim ürünler ortaya koyan Türkiye son olarak EJDER YALÇIN'ın ilk ihracatını yapmayı başardı.

EJDER YALÇIN YURTDIŞINA İHRAÇ EDİLDİ
Nurol Makina ve Sanayi tarafından üretilen EJDER YALÇIN 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı'nın ihracattaki ilk durağı Kuzey Afrika olacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen aylarda gerçekleştirilen zorlu çöl testlerinin EJDER YALÇIN 4x4 TTZA tarafından başarıyla tamamlanmasının ardından sözleşme imzası kararı verildi.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER