banner249

Platformdan pamuk ipliğine ek vergi tepkisi

Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu, pamuk ipliğine koruma önlemi veya ek vergi getirilmesi için yapılan çalışmalara tepki gösterdi.

Platformdan pamuk ipliğine ek vergi tepkisi
banner240

 Yapılan açıklamada, ülkemizin en önemli sanayi kollarından birisi olan ve Avrupa Birliği pazarında Çin’den sonra ikinci büyük tedarikçi konumunda bulunduğumuz ev tekstili ve hazır giyim sektörünün, ilimizde de 50.000 kişi den fazla istihdam sağlayan lokomotif bir sektör olduğunun altı çizildi.

Söz konusu açıklamada, rekabetin her geçen gün arttığı uluslararası pazarlarda bizden çok daha ucuz iş gücü ile üretim yapan ülkelerle rekabet etmeye çalıştığımıza, Türkiye olarak ithal ettiğimiz ve yaklaşık %70’i ev tekstili sektöründe kullanılan ipliğe getirilecek herhangi bir koruma önlemi veya ek verginin, hızla küresel bir köy haline gelen dünyada rekabet gücümüzü yok ederek, uluslararası pazarlarda kazandığımız yerimizi ve oluşturduğumuz algıyı aşağı çekeceğine değinildi.

Ekonomi Bakanımız ile Görüşme

Konunun gündeme geldiği andan itibaren Denizli Platformu tarafından yakından takip edildiği, konunun hassasiyetiyle ilgili olarak ilki Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde, sonuncusu Expo Antalya’da olmak üzere Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa ELİTAŞ ile son 2 ay içerisinde toplam dört görüşme gerçekleştirildiği belirtildi.

Konu Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na Taşınacak

Ülkemiz için önemli kararların alınacağı ve ihracat destek paketinin ana gündem maddesi olacağı Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun bu hafta ilimizde toplanacağı ifade edilmiştir.

Diğer unsurlar yanında ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan bir sektörde, ham maddeye olan erişimin daha da zor hale getirilmesinin ülkemiz ekonomisi açısından telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açacağının da belirtildiği bir dosyanın Denizli Platformu tarafından hazırlanarak EKK Toplantısı’nda yetkililere sunulacağı belirtilmiştir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER