banner249

Amelelikten ihracat dünyasına!

Denizli’ye 1995 yılında gelen ve inşaatlarda amele olarak çalışan Orhan Uçkan, bugün Denizli’de yaklaşık 80 çalışanıyla 7 ülkeye ihracat yapıyor.

Amelelikten ihracat dünyasına!
banner240

Denizli’de ERA Tekstil’in sahibi işadamı Orhan Uçkan, başarı hikayesiyle dikkat çekiyor. Denizli’ye 1995 yılında gelen Uçkan, o yıllarda inşaatlarda amele olarak çalışmış ve zamanla inşaat sektöründe büyük işler almaya başlamıştı. İhracat hayaliyle girdiği tekstil sektöründe kardeşleriyle birlikte atölye açtı ve akabinde Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu fabrika ile ihracatın ilk adımını atmış oldu. İşadamı Uçkan şimdi 7 ülkeye ihracat yapıyor. 

ALEZ’DE DÜNYA MARKASI OLDUK
Uçkan’ın başarı hikayesi ulusal medyanın da dikkatini çekti. Show TV’de Sektörün Öncüleri programına konuk olan Uçkan, başarı hikayesini şu sözlerle anlattı, “1995 yılında Denizli’ye geldim. İnşaatta amele olarak işe başladım. Ama hayalimde hep Denizli’de bir gün ihracat yapmak vardı. Tekstilde ortağım Halit Yılmaz ile bir yol haritası çizerek Alez üzerinde dünya markası olmak için yola çıktık. Bununla beraber Havlu, Bornoz ve Çocuk Kundağı gibi ürünlerle başladık ihracat yapmaya. İhracat hedeflerimizi en hızlı şekilde artırmaya devam edeceğiz.” 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER