banner249

40 metrekarelik odada dünya modasını çiziyor!

Denizli’de 12 yıldan bu yana tasarım yapan Tülay Pay, dünyanın ev tekstil modasını evinin 40 metrekarelik odasında çiziyor.

40 metrekarelik odada dünya modasını çiziyor!
banner240

Denizli’de ev tekstili üzerine tasarımlar yapan Desinatör Tülay Pay, tasarımları dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor. Pamukkale Üniversitesi El Sanatları Bölümü’nden mezun olan Pay, eski tarihi ürünlerin günümüze uyarlanması konulu dersler alarak ev tekstiline girdi. 



Altınbaşak, Bezer, Bahar Tekstil, Sarar gibi birçok ünlü markanın tasarımlarını çizerek dünya modasında Denizli’nin söz sahibi olmasında büyük payı olan Pay, bu büyük başarısını üstelik evinin 40 metrekarelik odasında yapıyor. 

İŞTE 2015 YILI DÜNYA TEMASI VE RENKLERİ
Çizdiği modelleri dünyanın 7 kıtasına kadar ulaşan Pay, 2015 yılı ev tekstil modasını bile şimdiden tasarladı. Gelecek yıl ev tekstil modasında birinci temanın ilerleme ve gelişme, ikinci temanın ise canlandırma ve yeniden hayata geçirmek olduğunu belirten Pay, renklerinin ise orkide pembesi, yeşil, mor, turkuaz ve ekose olduğunu söyledi. 

YILDA 4 KEZ TASARIMLAR YENİLENMELİ
Denizli’de tasarımlara yeteri kadar değerin verilmediğini ifade eden Pay, “Ne yazık ki, ihracat yapan birçok fabrikamız, tasarıma hak ettiği değeri vermiyor. Ancak son 3 yıldan bu yana birazcık ilerleme var. Ama hala istediğimiz yerde değil. İhracat yapan fabrikalar yılda 4 kez tasarımlarını yenilemesi gerekirken sadece fuar dönemlerinde tasarımlarını yeniliyor” dedi. 

ÖZGÜN TASARIMLAR TEHDİT ALTINDA
Tasarımda yeniliklerin bilim ve teknolojiyle desteklendiğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Pay, “Tekstil sektörü bu yıl yine oldukça hareketli. Tüketiciye aynı kaliteyi sunan iki ürün arasında, dış görünüş ürün tercihinde en etkin rolü üstlenmektedir. Bu nedenle yeni sürekli değişim gösteren insan ihtiyaçlarına cevap verebilen, estetik niteliğe sahip tasarımlar ortaya çıkarmak, bizim görevimiz diye düşünüyorum. Elimden geleni yapıyorum. Birer fikir ürünü olan tasarımların tüketici açısından çekici bulunması başarılı tasarım kavramını oluşturmakla beraber rekabet gücünü artırıcı unsur olmakta ve bu alanda başarıya ulaşmada etkin rol oynamaktadır. Başarılı bir tasarım ise hayal gücü, üstün emek ve ek yatırımlara ihtiyaç duymaktadır. Özgün ve yeni tasarımlar fikir hırsızlığı, kopyalama ve taklit gibi tehditlerle karşı karşıyadır" diye konuştu.

TASARIM NEDİR?
Tasarım daha önce algılanmış bir nesne yada olayın bilinçte sonradan çıkan bir kopyasıdır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER