banner249

“Yatırımcı Dostu Tavas” projesi tanıtıldı

Denizli’de “Yatırımcı Dostu Tavas” projesi Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol tarafından basına tanıtıldı. İlçenin hızlı bir değişim içinde olduğunu ifade eden Akyol, “2025 yılına kadar 45 bin 400 olan Tavas nüfusunun 55 bini bulacak” dedi.

“Yatırımcı Dostu Tavas” projesi tanıtıldı
banner240

İlçenin yatırım ağlarını aktaran Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol,  “Tavas Ovası bereketli ve su sorunu yok. Son yıllarda ceviz ve elma üretimi arttı, ihracat başladı. Bizim çağrılarımız üzerine yayla seracılığı da başladı. Yatırımcılar gelmeye başladı. Tesislerde şu anda çalışacak işçi bulmakta zorlanıyoruz. Tarım dışında hayvancılık sektöründe de başarılı yatırımlar yapılıyor. Bölgenin tam otomasyon sistemiyle yapılan 120 büyükbaş hayvan kapasiteli süt üretim tesisi Tavas’ta faaliyete geçti. Kızılca leblebisinin patentini aldık, 38 Kızılcalı leblebi üreticisi 87 bin metrekarelik alanda üretim yapacak. Üretilen leblebi ve ayçekirdeği ihraç edilecek. Önümüzdeki günlerde entegre et tesisi kurulacak. Bu topraklarda üretim artacak, yatırımlar gelmeye başladı ve göçü de önleyeceğiz. Tavas’ın nüfusu 2025 yılında 55 binden aşağı olmayacak” diye konuştu.

“BÖLGENİN GIDA ÜRETİM MERKEZİ OLACAK”

Belediye bünyesinde Proje Ofisi açtıklarını, ofiste çalışan 4 uzman ekip ile daire müdürleri ve kendisinin yatırımcılara destek verdiğini belirten Başkan Akyol, “ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu için ekibimiz bedelsiz proje hazırlıyor ve yatırımcıya bu hizmeti sunuyor. Yatırımcıya proje desteği, alt ve üst yapı desteğini verirken, yatırım yapacak arazi bulamayan yatırımcılara da arazi tahsisini hukuka bağlı kalarak yapıyoruz. İnsan kaynakları, finans kaynakları ve halkla ilişkiler konusunda güçlü bir yapımız var. 2017 yılı Tavas’ın yılı oldu, ancak önümüzdeki yıllar çok daha iyi olacak. Yatırımcılar gelmeye devam edecek biz de onları destekleyeceğiz. Tavas yakın gelecekte gıda, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere bölgenin gıda üretim merkezi olacak”dedi.

“YATIRIM YAPAN KAZANIYOR"

Tarımın yanı sıra enerji alanında da önemli yatırımlar olduğunu söyleyen

Akyol, "Bin megavatlık enerji Karahisardaki 87 bin metrekarelik alanda yapılacak. İlbank kredimiz onaylandı. Kurumsal kimlik kazanan Tavas Belediyesi değişim ve dönüşüme devam ediyor. Tavas'ta yatırım yapan kazanıyor. İzmir'den yatırım için gelen işadamlarımız var" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 18:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER