banner249

Seviye Okulları’ndan anlamlı film “Hatay 1938” 10 Kasım'da vizyonda

Özel Denizli Seviye Okulları öğrencileri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla kısa film projesine imza attı.  “Hatay 1938” kısa film haline getiren ekip, 4 farklı     tarihi  mekanda profesyonel bir ekip tarafından çekilen film 10 Kasım’da yayınlanacak.

banner240

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım için az bir zaman kaldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım'da Atatürk'ü çeşitli etkinliklerle anacağız. Bu etkinlik  kapsamında Özel Denizli Seviye Okulları  öğrencileri, Atatürk’ü ölüme   götüren en  önemli   olaylardan biri  olan   Hatay sorununu “Hatay 1938” isimli bir  kısa film çekti. Öğrenciler,  Ata’ya duydukları saygı  ve minnetti ifade etmek için böyle bir film çektiklerini belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Denizli Seviye Okulları   Mahmut Çatlık, “Özel    Denizli    Seviye     Okulları, Cumhuriyetine   ve    Ata’sına    sahip    çıkmaya devam ediyor. Bu projede amacımız Atatürk’ü ölüme götüren en  önemli   olaylardan biri  olan   Hatay sorununu anlatmaktı. Özel Denizli  Seviye  Okulları olarak Türkiye’nin en büyük   öğrenci prodüksiyonunu hayata geçirdik. Ata’ya duyduğumuz saygı ve minnetle bu diplomatik başarıyı “Hatay 1938” adıyla filme uyarladık.

80 öğrencinin katılımı ile dört farklı tarihi mekanda profesyonel bir ekip tarafından çekildi. Kullanılan kostüm kurumumuz ve öğrencilerimizin bireysel çabalarıyla tedarik  edildi. Hep  birlikte o  günlere   gittik.   Bu duyguyu paylaştık.Okul olarak projenin her safhasında  hiçbir  fedakarlıktan çekinmeden  desteğimizi   devam ettirdik.Büyük   hayal   kurup   birçok    emek vererek   tamamladığımız bu projeyi   sizlerle paylaşmak için 10 Kasım’ı büyük bir heyecanla bekliyoruz ”diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 16:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER