banner249

Sarayköy’de hemşireler tarlada çalışan işçinin ayağına gidiyor

Denizli’de Atatürk'ün 'Köylü Milletin Efendisidir' sözünü doğrulayan yeni bir uygulama hayata geçirildi. Bu kapsamda Sarayköy Belediyesi tarafından başlatılan Hemşire Bakım Hizmeti ekipleri tarlada çalışan vatandaşa yerinde sağlık hizmeti sunuyor.

Sarayköy’de hemşireler tarlada çalışan işçinin ayağına gidiyor
banner240

Sarayköy Belediyesi tarafından 2017 yılında başlatılan Hemşire Bakım Hizmeti, sadece evdeki vatandaşların değil tarlalarda çalışanlarında sağlık kontrollerini rutin olarak yapıyor.  Belediye görevlisi hemşire sahaya iniyor, sabahın erken saatlerinde soğuğun içerisinde tarlalarda çalışan vatandaşların tansiyon, şeker, ilaç takibini de yapıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ 2014 yerel seçimlerinde vatandaşlarımız bir tercihte bulundu ve bize ilçemizi emanet etti. İlçemizin siluetini oluşturacak vizyon projeleri hayata geçirmek ne kadar bizim görevimiz ise bizlere güvenen hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak da diğer görevimizdir. Bu nedenle hastaneye gitmekte zorlanan, yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın hayatlarını sağlık yönünden kolaylaştırmak için rutin kontrollerini Evde Ücretsiz Hemşire Bakım Hizmetimiz ile yapıyoruz. Ayrıca belediyemize ait bir ambulansımız ile hastanede randevusu olan veya sağlık kontrolü yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın hastaneye nakillerini gerçekleştiriyoruz

Sıcağın ve soğuğun keskin olduğu saatlerde tarlalarda zor şartlar altında çalışan hemşehrilerimiz de bizler için önemli. Hemşiremiz dört duvar arasına kapanmadan sahaya inerek tarlalarda çalışan vatandaşlarımızın kontrollerini de düzenli olarak yapıyor” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER