banner249

Milli Eğitim uyuma! Kantinler indirim değil bindirim yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz kurlarındaki düzenlemeyi açıklamasının ardından dolar bir anda 18 liradan 13 liraya kadar düştü. Pek çok zincir market fiyatlarda indirime gitmesine rağmen Denizli'deki okul kantinleri yemek fiyatlarına yüzde 40 ile 50 arasında zam yaparak öğrencileri mağdur ediyor. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekici.

Milli Eğitim uyuma! Kantinler indirim değil bindirim yaptı
banner240

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 hafta önce açıkladığı yeni ekonomik programın ardından dolar bir anda 18 liradan 13 liraya kadar düştü. Doların düşüşünün ardından gıda fiyatlarında da azalmalar görüldü; hatta zincir marketler de pek çok üründe indirim yaptı.

Buna rağmen öğrencilerin gün içerisinde yemek ihtiyacını giderdiği okullarda ise durum tam tersi. Öyle ki; yapılan onca denetim ve hükümet kanadından açıklamalara rağmen okullarda yemek ücretlerine yüzde 40 ile yüzde 50 arasında zam yapıldı. Bu konu ile alakalı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden bir adım bile atılmadı.

Denizli'de de Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulu, Katip Çelebi İlkokulu ve Mehmetçik Ortaokulu'nda yemek ücretlerine fahiş zam geldi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise ne bir denetim yaptı; ne de bir açıklamada bulundu.

Okullardaki bu fahiş fiyat artışlarının ardından müdürlüklerin ve bakanlığın ne yapacağı ise merak konusu.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2021, 11:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER