banner249

Honazlılara gıda güvenliği sertifikası

Denizli’nin Honaz ilçesinde 250 kursiyerin katıldığı “Güvenilir Gıda Eğitimi” tamamlandı.

Honazlılara gıda güvenliği sertifikası
banner240

Kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törende Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nun elinden aldı.

Honaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen “Güvenilir Gıda Eğitimi” tamamlandı. Kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine Honaz Kaymakamı Zafer Öz, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Güney Ege Kalkınma Ajansı adına Emrah Balkan, Honaz Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Kasım İncekara ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, ilçede bulunan gıda satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik yılda en az bir kez denetimlerin yapıldığını belirterek, “Denetimlerde 5996 sayılı kanun uyarınca mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor. Bu denetimler esnasında mevzuata aykırı durumlar tespit edilerek, gerekli düzeltici faaliyetleri uygulatmak ve vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla belirlenen eksikliklerin giderilmesi amacıyla toplu bir çalışma gereği duyulmuştur. Honaz’da bulunan 340 kayıtlı satış ve toplu tüketim işletmesinin mevzuata uyum düzeyini artırmak adına GEKA’ya proje teklifi sunuldu, proje kabul görerek eğitim çalışmaları yapıldı” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER