banner249

DSO, Güney Afrika Fahri Başkonsolosunu ağırladı

Denizli Sanayi Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 28 Mayıs 2019 Salı günü, Denizli Marla Bistro'da gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu yaptı.

DSO, Güney Afrika Fahri Başkonsolosunu ağırladı
banner240

Meclis toplantısının hemen ardından Denizli Sanayi Odası'nca Denizlili sanayicilere yeni iş birliği fırsatları oluşturulması, üretim ve ihracatların artırılması amacıyla 'Güney Afrika Pazar Fırsatları' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ. Okan Konyalıoğlu, DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, DSO Meclis Üyeleri ve Denizli’nin önce gelen işadamları katıldı.

Denizli Marla Bistro'da gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci yaptı. Keçeci, “Burada sizlere hem bir iş adamı olarak tecrübelerini anlatacak olan hem de Güney Afrika pazarı ile ilgili her türlü sorunuza cevap verecek olan değerli konuğumuz, Güney Afrika Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın’ı sizlerle buluşturduk. Siz değerli iş adamlarımız için verimli bir toplantı olacağına inanıyorum.” dedi.

Güney Afrika Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, konuk olarak katıldığı 'Güney Afrika Pazar Fırsatları' konulu toplantıda Denizlili iş insanlarına Güney Afrika’ya yatırım yapmaları konusunda çağrı yaptı.

Taşkın, “Biz, yatırımcılara ve iş adamlarına gereken yardımları ve doğru insanları bulmamıza yardımcı oluyoruz. Güney Afrika pazarı sandığınız gibi bir pazar değil.” dedi.

Taşkın: Bu pazar hakkında ciddi anlamda yanlış bilinen gerçekler var diyerek; Afrika ile ilgili bilinmeyen veya yanlış bilinen gerçekleri ve Afrika kıtasının Türkiye ekonomisi için ne tür potansiyeller barındırdığını çeşitli veriler ve görsellerle vurguladı. Denizlili sanayicilere iş birliği imkanları konusunda bilgi verdi.

Afrika ziyaretleri sırasında verimlilik ve kalitenin öne çıktığını anlatan Tamer Taşkın, Türk mallarının Afrika kıtasında uygun fiyat imajına sahip. Afrika, hepsi ayrı potansiyelleri bulunan liman şehirlerine sahip. Bugün Türkiye'deki üniversitelerimizde binlerce Afrikalı genç var. Türkiye'yi ve Afrika'yı öğrenmişler. Bu gençlerden bir takım kurmak gerekiyor. Böylelikle hem kültür hem de lisan avantajı kullanılmış olacak. O talebeleri alın yetiştirin ve faydalanın" dedi.

Toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu ve tüm katılımcılar ile iftar yemeğine geçildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 10:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER