banner249

Denizlililere böyle seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış için Denizli’ye geldi. Erdoğan burada vatandaşlara “ Napiyonuz ne ediyonuz?  Sıcakta digelmekten yoruldunuz mu?”diyerek Denizli şivesi ile konuştu.

Denizlililere böyle seslendi
banner240

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de toplu açılış töreninde halka hitap ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI ŞÖYLE:

Düşmanın İzmir'den başlayarak, Anadolu'nun işgaline en büyük tepkiyi veren yerlerden birisi Denizlidir. Denizli, düşman işgaline uğramamıştır ama milli mücadelede en ön safta yer almıştır. Denizli halkı terörle mücadelede de yiğitliğini, kahramanlığını açıkça ortaya koymuştur. Denizli'nin son 1,5 yılda toplam 16 şehidi var.

“TÜRKİYE, 16 NİSAN'DA TARİHİ BİR TERCİHTE BULUNACAK”
Türkiye, 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacağımız iş gayet basit.

 Eski yönetimde hükümetler Meclis'te kuruluyordu. Meclis'te bir parti çoğunluğu elde edememişse o zaman yandık demektir. Koalisyon kurulması gerekiyor. Nerede kuruyorlardı; otellerde. 1970'li yıllarda hükümetlerin ortalama ömrü 9 aydı. 1990'larda 14 ay. 1950'den bu yana 16 ay. 9 ayda, 16 ayda hükümetlerin kurulup indiği bir ülkede istikrar, güven olur mu? 

"VUR VUR İNLESİN"
Vatandaşların "Vur vur inlesin, Avrupa dinlesin" sloganları üzerine Erdoğan, "Asıl dinleme 16 Nisan'da olacak" dedi

Siz Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dedikçe, Tayyip Erdoğan da size 'faşist' diyecek, 'Nazi' diyecek. Bizim camilerimizin camları indiriliyor mu; bunları niye takip etmiyorsunuz? Birçok vatandaşlarımız Avrupa'da öldürüldü hala neticesi yok.

"TÜRKİYE İKİ KAT ZENGİN OLACAKTI"
Türkiye sadece 1990'ların başından beri tek parti iktidarıyla yönetilseydi, bugünden 2 kat zengin olacaktı. Kişi başına milli gelir bugün 11 bin dolar, ama 22 bin dolar olacaktı.

"HAYIRCILAR BİR GARİP"
Bu 'hayır'cılar var bir garip. Herkes oyunda serbesttir ama bunlar bir garip. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'hayır' dediler. Şimdi bu köprüler şakır şakır hizmeti veriyor, kendileri de geçiyor. Bunlar hayır dediklerini niye bilmiyorlar, şimdi de farkında değiller. 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık, 2023'te açılışını yapacağız. Türkiye yapar.

"İDAM İSTERİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyleyse işte 16 Nisan. 16 Nisan bunun kırılma noktasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu da, Sayın Bahçeli de, Sayın Yıldırım da 'ben de varım' diyor. 16 Nisan'dan sonra parlamentodan geçip bana gelirse onaylarım. AB ne der, bizi alakadar etmez" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 16:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER