banner249

Denizlili miniklerden Türkiye’ye örnek proje

Denizli’de Merkezefendi Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu öğrencileri Eko-okullar programı kapsamında okulun kütüphane ihtiyacını karşılamak için atık materyalleri kullanarak “Geri Dönüşümden Kütüphane” oluşturdular.

Denizlili miniklerden Türkiye’ye örnek proje
banner240

Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu öğrencileri, çevre bilincini kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak amacıyla “Geri Dönüşüm Kütüphanesi” projesini hayata geçirdi.

Minik öğrencilerden Türkiye’ye örnek olacak projenin açılışını Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç’ın yaptığı “Geri Dönüşüm Kütüphanesi” Yeşil Bayrak aldı.

Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu Müdürü Feyza Pınar Ünal önderliğinde öğretmenler Gülin Dalgıç, Gülseren Balaban, Hatice Ertunç, Ayla Suna işbirliğinde minik öğrencilere yaptırılan “Geri Dönüşüm Kütüphanesi” projesi Türkiye’de bir ilk. Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu Müdürü Minik öğrencilere çevre bilinci kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak amaçladıklarını belirten Feyza Pınar Ünal,  “Öğrencilerimize hem çevre bilinci kazandırmak, hem de kitap sevgisi aşılamak adına atık materyalleri kullanarak ‘Geri Dönüşüm Kütüphanesi’ oluşturdular. “Her Atığı Çöp Sanma Geleceğini Çöpe Atma” sloganı ile yola çıkan proje ekibimiz pazardan çöpe atılacak olan pazar kasalarını, fabrikalardan kullanılmış büyük kablo makaralarını ve çıkma lastiklerini toplayarak  bu malzemeleri zımparalayıp boyayarak kitap raflarına, minderlere ve masalara dönüştürüp okullarına ‘Geri Dönüşüm Kütüphanesi” kazandırdılar. Bu güzel çalışma için öğretmenlerimize ve minik öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 10:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER