banner249

“Denizlili işadamlarının önünü açacağız”

Denizli’de konuşan Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır, Türkiye ve özellikle Denizli'deki sanayi ve ticari alanları yerinde görmek amacıyla geldiklerini söyledi. Sudan'da büyük bir ‘Türk Sanayi Sitesi’ yapmak istediklerini, bu bağlamda Türk yatırımcıları Sudan'a davet ettiklerini belirten, Abdulgadır, “Yatırım yapmak isteyen Denizlili yatırımcıların önünü açacağız" dedi.

“Denizlili işadamlarının önünü açacağız”
banner240

Bir dizi ticari işbirliği için Denizli’ye gelen Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği konuları ele alındı.

Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır, Türkiye ve özellikle Denizli'deki sanayi ve ticari alanları yerinde görmek amacıyla geldiklerini söyledi. Sudan'da büyük bir Türk Sanayi Sitesi yapmak istediklerini, bu bağlamda Türk yatırımcıları Sudan'a davet ettiklerini belirten Kızıldeniz Eyalet Valisi Abdulgadır,"Ülkemiz tarım alanı açısından da çok verimli. Sudan'da Türk yatırımcılara yapmak istedikleri yatırım alanları ile ilgili kolaylıklar sağlayacağız.

Ülkemize özellikle Türk yatımcıların gelmesini ve oradaki yatırım alanlarından sizlerin yararlanmanızı istiyoruz. Denizlili sanayicilerin Sudan'a gelerek Türk  müteşebbis ruhunu Afrika'ya taşımaları çok önemli. Turizm açısından da ciddi yatırımlar yapılabilir. Yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcıların önünü açacağız" dedi.

Vali Abdulgadır ayrıca, Türk işadamlarını fabrika binaları hazır olan serbest bölgeye davet etti.

Haber Denizli (yuzhaber.com.tr)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER