banner249

Denizlili gezgin 9 yıldır dünyayı geziyor

Mehmet Han; Denizli'nin gönüllü bir kültür elçisi gibi 9 yıldır Dünya'yı geziyor.

Denizlili gezgin 9 yıldır dünyayı geziyor
banner240

Hollanda'da yaşayan, aslen Tavaslı olan Mehmet Han bu yılda Güney Amerika'da aya ve güneşe en yakın ülke Ekvador ile Latin Amerika'nın en önemli kentlerinden biri olan Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya giderek, Dünya turu macerasını sürdürdü.

Daha önceki yıllarda; Nepal, Hindistan, Sri Lanka, Peru, Tanzanya, Vietnam, Küba, Amerika, Arap Emirlikleri  ve Avrupa'nın tüm başkentlerine seyahat eden gezgin Mehmet Han, gittiği ülkelerde memleketi Denizliyi'de unutmuyor.

Seyahat etmenin kendisi için bir tutku olduğunu belirten Mehmet Han, bütün Dünyayı gezip görmek istediğini ve Dünyanın dört bir köşesinde yapmış olduğu seyahatlerinde biriktirdiği anılarından ve çektiği fotoğraflardan oluşacak bir kitap yazmak istediğini ve ayrıca çektiği fotoğraflardan oluşacak 2. fotoğraf sergisini en kısa zaman içinde Denizli'de açmak istediğini söyledi.

Gittiği ülkelerde başta memleketi Denizli'yi tanıtan ve bununla ilgili kısa filmlerde çeken gezgin Mehmet Han, son olarak bulunduğu Kolombiya'nın başkenti Bogota'nın bir işlek sokağında müzik çalan bir Venezuelalı gruba Tavas Zeybeği çaldırtarak, Kolombiyalı'lara zeybek dinletti. Dinleyenler zeybeğimizi o kadar çok beğenmiş olmalılar ki, içlerinden bazıları çalgıcılara para bile basmışlar.

Özel günlerimizi de unutmayan gezgin Mehmet Han, son çıktığı Ekvador seyahatine denk gelen milli bayramımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bulunduğu Otavalo yakınlarında ki İlumán Köyü'nde San Juan adlı bir ilkokulu ziyaret ederek, önce öğrencilere 23 Nisan'ı tanıttı sonra ise okulun minikleriyle birlikte bu özel günü kutladı.

Her yıl farklı bir kıtada farklı bir ülkeye gittiğini ve bir özelliğininde her yıl bir Dünya mirası listesindeki yeri görmesi olduğunu belirten Mehmet Han en son Ekvador'un başkenti Quito'da Dünyanın tam ortası Ekvator çizgisinin bulunduğu Mitad del Mundo'ya gitti ve Dünyanın en büyük yağmur ormanları Amazonlar'da 3 gün yaşayarak Amazonları fotoğrafladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2021, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER