banner249

Denizli’de yeni bir tartışmanın ateşi fitillendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus Caddesi’ndeki üst yapı çalışmaları sırasında ağaçların sökülmesi kentte yeni bir tartışmanın ateşini fitilledi.

Denizli’de yeni bir tartışmanın ateşi fitillendi
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerini karşı karşıya getirdi. CHP ağaç katliamı yapıldığı iddiasıyla Ulus Caddesi’nde basın açıklaması yaparken, aynı saatlerde Büyükşehir Belediyesi’nde konuyla ilgili yazılı açıklama geldi. Katledildiği iddia edilen ağaçların modern cihazlarla sökülüp, yeni yerlerine dikildiği açıkladı.

İşte o açıklamalar;

“Tek bir ağaç dahi kesilmedi”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Çamlık, Adalet, İncilipınar, Sevindik, Eskihisar, Akvadi gibi Türkiye’nin en büyük yeşil alanlarını Denizli’ye kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ulus Caddesi’nde başlattığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçları, trafik akışını engellemesi, çalışmalar esnasında bazılarının kuruması, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden ağaç nakil araçları ile sökerek yeni yerlerine taşıdı. Bu çalışmalar esnasında tek bir ağaç dahi kesilmedi. Üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yeni yapılacak peyzaj çalışmaları ile bölgeye daha nitelikli ağaçlar kazandırılacak. Refüj ve kaldırımlardaki yeşil alanlar yeniden düzenlenip, Ulus Caddesi bambaşka bir görünüme kavuşacak.

Ağaçlar yeni yerine taşınıyor

Ulus Caddesi'nde yapımına devam edilen üst yapı çalışmaları için bazı ağaçlar, kesilmek yerine ağaç söküm ve dikim aracı ile yeni yerlerine nakledildi. Çalışmalar esnasında ağaçların hasar görmemesi için büyük özen gösterildi. Refüj ve kaldırımlardan alınan muhtelif  ağaçlar yeni yerlerine nakledilerek yeniden toprakla buluşturuldu. Çevreye verdiği önemle Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çalışma ile çevreye ve doğaya karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi. 

Ulus Caddesi Modern ve Yemyeşil Bir Dokuya Kavuşacak

Hayata geçirdiği tüm projelerde yeşil alanların ve özellikle de ağaçların korunmasına büyük önem verdiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi; ‘Kent planlamalarında tıpkı yapılar gibi ağaçlar da kalıcı elemanlar olarak düşünülür ve yollar planlanırken bitkilendirilmeleri tekrar ele alınır. Biz de Ulus Caddesi’ndeki çalışmamızda bir yandan can güvenliğinin sağlanmasına, diğer yandan da bitkilendirmede doğru tür seçimi ile yeşil şeritlerin organik bütünlüğünün sağlanmasına dikkat ettik. Bunun da en güzel örneklerinden biri son yapılan Denizli-Antalya yoludur’ denildi.

Ulus Caddesi’nde eylem yaparak, ağaç katliamı yaşandığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi adına açıklamayı Denizli İl Başkanı Teoman Sancar yaptı.Sancar, “Büyükşehir Belediye Başkanı maalesef yeşil katliamının her geçen gün artırmaya başlamıştır. Bir milyon nüfusun yaşadığı Denizli’de doğru yapabildiğiniz ve sonuna erdiğiniz ne alt yapınızı gördük ne üst Yapınızı. Hadi onu geçtik bu yıllanmış ağaçlarımızdan ne istiyorsunuz da gaddarca, hunharca yerinden köklüyorsunuz. Ağaçları köklemeden yol yapamıyor musunuz, kaldırım yapamıyor musunuz? Ulus Caddesi’nde yüzlerce ağacı katletmekten, çatır çatır sökmekten rahatsız olmadığınızı üzülerek görmekteyiz. Üst Yapı bahanesiyle köklediğiniz ağaçların hakkı üzerinizde bir vebaldir. Bu ağaçları kökleyerek yeşil cinayet işlemektesiniz. Sayın Zolan Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğinizden bu yana memlekette ne otoparkı, ne otogarı ne de trafiği çözemediniz. Şimdi de memleketteki kalan 5 ağaca göz diktiyseniz o beş ağacı da size talan ettirmeyeceğiz. Çünkü bu ağaçlar siz Belediye Başkanı olmadan öncede vardı, siz Belediye Başkanlığından gittikten sonra da var olmayıldı. Ama siz kendinizi o mahallenin insanlarından vatandaşlarından yüksek gördünüz. Kimseye fikir danışma nezaketinde bulunmadınız. Yerine dikeceğiz diye daha önce söktüğünüz Palmiyelerin de akibetinin ne olduğunu tüm Denizli çok iyi biliyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER