banner249

Denizli protokolünden Cumhuriyet Bayramı mesajları

Denizli protokolü Denizlili vatandaşların Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı.

Denizli protokolünden Cumhuriyet Bayramı mesajları
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan mesajında, "Var olduğumuz ilk günden beri esaret altında yaşamayı bir an bile düşünmeyen aziz milletimiz, işgalci güçlere karşı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir an bile kendini düşünmeden, vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı için canıyla, kanıyla bir zafer kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz zaferi taçlandırmak için de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare’ diye ifade ettiği Cumhuriyeti bu yüce millete armağan etmiştir." ifadelerini kullandı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de mesajında “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Bizler tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’mizin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamalıyız. İstiklal mücadelesindeki başarımızı, nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için, yine birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız." ifadelerine yer verdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan mesajında, "Türk Milleti, 29 Ekim 1923 tarihinde, bağımsızlığa olan inancınıkendi kaderi üzerinde hiçbir devletin müdahil olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Aziz milletimizin kanıyla yazdığı bu eşsiz destan, bu toprakların yükselen ve gelişimini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ait olduğunun resmi bir belgesidir." dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de "Cumhuriyetimiz, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” ülküsü doğrultusunda ilan edilmiştir. Bilinmelidir ki bu ülkü, Türk milletinin tabiatını, yaşam biçimini, yüksek ahlak ve iman değerlerini yansıtan yüce bir ülküdür. Cumhuriyet, birlik ve beraberliğinden ve hür yaşama azminden asla taviz vermeyen Türk milletinin çağdaş yönetim şeklidir. Milletimiz, Cumhuriyet yönetim şekli ile var olma kararlılığını ortaya koymuş, ruhunun vatan ve bayrak iştiyakıyla dolup taştığını tüm dünyaya haykırmıştır." mesajnı yayımladı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan da mesajında, "“Türk Milleti, varlığına kastetmiş orduların hepsinin birden üzerine geldiği bir anda, şanlı geçmişinden aldığı güçle tarihe altın harflerle kazıdığı İstiklal Mücadelesini başlattı. İman dolu göğsünü, çelikle kuşanmış işgal kuvvetlerinin kurşunlarına siper etmekten bir an bile tereddüt etmedi; ülkesinin bağımsızlığı için cepheye koştu. Vatanını korumak için canından vazgeçti. Milli bir ruhla, 7’den 70’e al bayrağının altında kenetlendi. İşte bu inançla, aziz milletimiz İstiklal Harbi’nde tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık mücadelesine imza attı. ‘Bağımsızlık, benim karakterimdir!’ diyen ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet’i ilan ederek de askerî zaferini demokrasi ile taçlandırdı. Bizler de bugün iş dünyamızın birer neferi olarak ülkemizin kalkınmışlığı, insanımızın ve vatanımızın refahı için aynı ruhla onların izindeyiz. Aynı inanç ve heyecanla, gece gündüz demeden hep daha ileriye ve iyiye bakarak, gösterdiği muasır medeniyetler hedefine doğru yol almaktayız." dedi.

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili de, "Cumhuriyet, toprakları işgal edilmiş, yokluk içerisinde, yıkılmanın eşiğinde olan bir milletin yeniden doğuş destanıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yazılan, tarihte eşi benzeri olmayan bu destanın 98. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. İmkansızlıklar içerisinde, zor şartlar altında kazanılan kurulan Cumhuriyet, sahip olduğumuz bağımsızlığın ve demokrasinin en büyük teminatıdır." ifadeleriyle mesajını yayımladı.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık mesajında "Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne bağlı olan Milletimiz;  98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle topyekün inanç ve kararlılıkla başlatılan Kurtuluş Savaşımızın her safhasını eşsiz zaferle  taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Cumhuriyetimizin ilanı, Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Halkımız için hazırladığımız Cumhuriyet kutlamalarına herkesi davet ediyorum" dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da mesajında, "Bundan 98 yıl önce vatan evlatları, atalarımız ülkemizi düşman eline bırakmamış, canları pahasına mücadele ederek ülkesine ve milletine sahip çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise geleceğimizin teminatıdır. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve sonrasında Cumhuriyet’in kurulması, dünya tarihinin en büyük başarılarının başında gelmektedir.  Halk iradesinin hakim olduğu Cumhuriyet, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından millete armağan edilmiştir. 98 yıldır sahip çıktığımız Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkmaya, onun ışığı altında aydınlanmaya devam edeceğiz." ifadelerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2021, 17:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER