banner249

Denizli depremini bilen adamdan bir uyarı daha !

Yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile nam salan deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, Türkiye’de yeni bir deprem olabileceğini söyledi ve 28, 29, 30 Mart tarihlerini işaret etti.

Denizli depremini bilen adamdan bir uyarı daha !
banner240

Son zamanlarda yaptığı deprem öngörülerinin tamamı doğru çıkan deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, geçtiğimiz hafta Akdeniz ve Ege kıyılarının da yer aldığı Avrasya deprem hattında sismik faaliyetlerin aktif olacağı konusunda uyarılarda bulunmuştu. 

ACIPAYAM DEPREMİNİ BİLDİ

Hoogerbeets’in deprem öngörüleri doğru çıkmış 20 Mart’ta Acıpayam merkezüssü olan 5.5 şiddetindeki deprem Denizli’de gerçekleşmişti.

Hoogerbeets’in telaffuz ettiği 20 Mart'tan itibaren Denizi'de sismik faaliyetler dur durak bilmedi ve büyüklüğü 4.8 şiddetine varan binden fazla artçı deprem meydana geldi.

Hoogerbeets, Youtube kanalında 23 Mart tarihinde yayınladığı yeni bir video ile 28, 29 ve 30 Mart tarihlerini işaret etti.

28-29-30 MART’A DİKKAT

Frank Hoogerbeets, bu sefer youtube kanalında yayınladığı yine bir videoyla 28, 29 ve 30 Mart tarihlerine dikkat çekti.

Videoda; Türkiye'nin durumu dikkatlice izlemesi gerektiği, 6-7 şiddetinde bir deprem olabileceği söyleniyor. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde depremler meydana gelebileceğini söyleyen deprem bilimci, bir de uyarı da bulunuyor. Sadece tek bir olasılıktan da bahsetmediğini dile getiren Hoogerbeets, "Özellikle olası deprem bölgeleri için; iki ya da çoklu sismik vakalar da olabilir, gerçekten dikkatli olmanın ve durumu yakından takip etmenin zamanıdır" diyor.

“7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ÇOK OLASI”

Geçtiğimiz günlerde Türk gazetecilere konuşan ve "Türkiye sıradaki yer olabilir." açıklamasında bulunan Hoogerbeets "Türkiye'de 7 büyüklüğünde bir deprem çok olası. Deprem Orta Anadolu'da da olabilir İstanbul yakınlarında da olabilir." diyerek Türkiye'nin risk altındaki bölgelerden biri olduğunu vurgulamıştı.

Hoogerbeets "Bir sonraki yer Türkiye mi?" sorusuna "Belki de, evet bu mümkün. Mesela Irak ve İran'a bakınca yakın zamanda 7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu kısımda baskı artıyor. Türkiye sıradaki yer olabilir." cevabını vermişti.

Hoogerbeets, "Gezegenler arasında bir düzen vardır, ben de bunun üzerinde çalışmalar yapmaya başladım. Sonrasında spesifik gezegen dizilimlerinin deprem üzerindeki olası etkisini araştırdım." diyerek deprem gözlemlerine nasıl başladığını söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER