banner249

Denizli'de bu şartları taşımayan traktörler trafiğe çıkamayacak

Denizli’nin Çivril ilçesinde traktörlerin karıştığı ölümlü kazalar artınca harekete geçen jandarma “Üçgen Reflektör” uygulamalarını sıklaştırdı. Bundan böyle başta Çivril ilçesi olmak üzere il genelinde ışıklandırma donanımı eksik olan traktörler trafiğe çıkamayacak.

Denizli'de bu şartları taşımayan traktörler trafiğe çıkamayacak
banner240

Çivril-Dinar Karayolu’nda geçtiğimiz hafta otomobiliyle seyahat eden bir aile kaza yapmış, aynı aileden 1 kişi yaşamını yitirmiş ve 3 kişi de yaralanmıştı. Kazaya üçgen reflektörü olmayan bir traktörün sebep olduğu ortaya çıkarken, aynı yolda gece karanlığında, önünde giden römorklu traktörü göremeyen başka araçların da kazaya karışması nedeniyle harekete geçen Jandarma, “Üçgen reflektör takma” projesi başlattı

Denizli Jandarma Trafik Timleri’nin bundan böyle, römorkunda standartlara uygun reflektörü olmayan, traktörünün ışık donanımı çalışmayan ve sarı çakar lamba olarak tabir edilen sarı uyarı lambası bulunmayan araçları karayoluna çıkarmayacağı açıklandı. Yaklaşık 8 bin traktörün tescilli olduğu Çivril’de başlatılan projenin tüm ilçelerde yaygınlaştırılacağı, Kıralan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’nun da katılacağı uygulamaların gece gündüz sürdürüleceği açıklandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER