banner249

Çocukluğunda içtiği  su kaynağını 30 yıl sonra buldu

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, doğduğu Dağmarmara mahallesi yakınındaki kaynak suyu 30 yıl sonra kepçeyle buldu.

Çocukluğunda içtiği  su kaynağını 30 yıl sonra buldu
banner240

Çal Belediyesi, Dağmarmara yakınındaki Soğuksu mevkisinde piknik alanı çalışması başlattı. Çalışmaları yerinde incelemeye giden Başkan Fethi Akcan, çocukluğunda bu bölgede keçi otlattığını, ne zaman yapıldığı belli olmayan ve günümüzde kullanılmayan taş çeşmenin sol tarafından su çıktığını söyledi.  Mahalle sakinleri, artık böyle bir suyun çıkmadığını belirtti.

Bunun üzerine çalışmakta olan kepçe operatörünü yanına çağıran Başkan Akcan, çeşmenin sol tarafının kazılmasını istedi. Toprak 70 santimetre kazıldığında ise, insan bileği kalınlığında akan doğal su şebekesi göründü.

AKCAN ÇOK MUTLU OLDU

Başkan Akcan, “Çocukluğumuzda ve gençliğe ilk adım attığımız yıllarda içtiğimiz suyu bulmak mutluluk verici. Su kaynağı yön değiştirmiş ve yer altındaki bir çatlağa akıyormuş. Bu nedenle de yüzeye 30 yıldır çıkmıyordu. Suyu bulduk. Var olan kaynak suyu ile birlikte piknik alanı su bakımından daha zengin hale geldi. 600 yıllık çınar ağacının olduğu ve coğrafi konum itibariyle Karadeniz yaylalarını aratmayan, Dağmarmara-Gözler yolu üzerinde Soğuksu mevkisine yapacağımız piknik alanı bölge insanına bayram hediyesi olacak” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER