banner249

Çivril’de hasat zamanı!

Türkiye’nin ayçiçeği deposu olarak kabul edilen Denizli’nin Çivril İlçesi’nde hasat dönemi başladı. Bu yıl üretimin 40 bin ton dolayında gerçekleşeceği tahmin edilirken, üreticiler iyi bir fiyatla piyasanın açılmasını bekliyor.

banner240

Türkiye’nin ay çekirdeği ihtiyacının yüzde 35’lik bölümünün karşılandığı Denizli Çivril’de hasat dönemi başladı.Bu yıl üretimin 150 bin dekarlık alanda 40 bin ton dolayında gerçekleşeceği tahmin edilirken, üreticiler kendilerini memnun edecek bir fiyatla piyasanın açılmasını bekliyor

Nisan ayında toprağa tohum olarak düşen ayçiçeğinde, yaklaşık 4,5 aylık sürenin ardından hasat başladı. Türkiye’nin çekirdek üretiminin önemli bir bölümünün gerçekleştiği Çivril’de de üreticiler, olgunlaşan ayçiçeklerini toplamaya başladı. Tarlalarda kesilen ayçiçekleri güneşte kurumaya bırakılıyor. Üretimin yanı sıra kaliteli ayçiçeğiyle de kuruyemiş üreticilerinin bağlantı kurmak için yoğun çalışma yaptığı Çivril’de bu yıl 150 bin dekar alanda ekim yapıldı. Üretimin ise 40 bin ton dolayında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bu arada hasat dönemiyle birlikte kaliteli ürünü almak isteyen kuruyemiş firmalarının temsilcileri ilçeye gelmeye başladı. Alım sezonunda ilçede 50’ye yakın tüccarın da faaliyet gösterdiği belirtilirken, üreticiler ayçiçeğine 6 ile 7,5 lira arasında bir fiyat bekliyor.

Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi.com

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 12:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER