banner249

Başkan Akcan: “Çanakkale’yi görmeyen kadınımız kalmayacak”

Çal Belediyesi, önceki yıllarda 600 kadını Çanakkale’ye göndermişti. Türk tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale’ye tarihi ve kültür gezileri yeniden başladı. Bu yılın ilk kafilesi Süller Mahallesi’nden dün gece yola çıktı. 170 Süllerlibayan, Çanakkale’de atalarımızın 7 düvele karşı nasıl direndiğini yerinde görecek.

Başkan Akcan: “Çanakkale’yi görmeyen kadınımız kalmayacak”
banner240

20 Nisan’da ikinci kafile Çanakkale’ye gidecek. İkinci kafilede; Sapçılar, Kocaköy, Dayılar, Gelinören ve Aşağıseyit’te oturan kadınlar yer alacak. 22 Nisan’da ise, üçüncü kafile Çanakkale’ye gidecek. Bu kafilede ise Denizler, Belevi ve Karapınar mahalleleri yer alacak.

AKCAN; “ÇANAKKALE KUTSALIMIZ”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Türkiye’de yaşayan herkes mutlaka Çanakkale’yi görmelidir. Bu kutsal toprakların ne şartlarda kazanıldığına en iyi tanıklık yapan yer Çanakkale’dir. ‘Çanakkale’yi görmeyen kadınımız kalmayacak’ sloganıyla kadınlarımızı Çanakkale gezisine gönderiyoruz. Bizlere bu cennet vatanın hangi koşullarda bırakıldığına en iyi tanıklık yapan yer Çanakkale’dir. Çanakkale gezilerimiz devam edecek” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER