banner249

Tavas'a güneş doğdu

Tavas Belediyesi tarafından 87 bin metrekare alan üzerine kurulan ve yılda 1 milyon 200 bin TL gelir sağlayacak olan 1 MV Güneş Enerji Santrali düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Törende konuşan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, yıllardır çöplük olarak kullanılan alandan hazine çıktığını belirtti. 

Tavas'a güneş doğdu
banner240

PROTOKOL BU AÇILIŞTA BULUŞTU

Tavas Belediye, ilçe için önemli olan projelerden birisini daha hayata geçirdi. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un uzun uğraşları sonucu ilçeye kazandırılan ve önemli gelir sağlayacak olan 1 MV Güneş Enerji Santrali düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Tavas Belediyesi Güneş Enerji Santralinin açılışına Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Gurup Başkan Vekili - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlçe Kaymakamları, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğu, İlçe Belediye Başkanları, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“133 PROJEMİZİN DIŞINDA, EKSTRA BİR HİZMET PROJESİDİR”

Açılış töreninde konuşan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 87 bin metrekare alan içerisinde kurulan ve yıllarca vahşi depolama alanı olarak kullanılan alandan hazine çıktığını belirterek; “Bugün Tavas olarak çöplükten hazine çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buranın bu hale gelmesinde bir kitap yazılsa yeridir. Çünkü bu alan uzun zamandır Denizli 11. Piyade Tugayı’nın atış alanıydı. Atış alanındaki değişikliklerle alakalı Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak’tan tutunda daha sonraki süreçte Sayın Bakanımızın büyük katkılarıyla, İlbank’tan “Destek Kredisi”, Büyükşehir’imizin 1/5000 lik Nazım İmar Planı çalışmaları, Tavas Belediyemizin 1/1000 Uygulama İmar Planları yapıldı. Akabinde ihaleler yapıldı. İlk ihaleyi alan firmanın iflası daha sonra ikinci firmada yaşanan sıkıntılar derken üçüncü firma Prime Enerji ve Bereket Enerji Alt Taşeron ortaklığı ile inanın bu günlere geldik.

87 bin metrekare alan üzerine kurulan ve yılda 1 milyon 200 bin TL gelir getirecek olan 1 MV Güneş Enerji Santralimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki, 133 projemizin dışında olan ve halkımıza hizmet için yaptığımız bu projemiz uzun yıllar ilçemize hizmet verecek. Bu zorlu ve amansız çalışmalar sonucu ortaya çıkan tesisimizin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

“BİZİM YAPACAKLARIMIZA ONLARIN HAYELLERİ YETMEZ DERKEN BUNU KAST ETDİK”

Törende, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Gurup Başkan Vekili - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın konuşmalarının ardından son olarak söz alan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci’de, kendi köyüne elektriğini 1972 yılında geldiğini ve 10 yaşına kadar fitilli kandillerin altında aydınlandıklarını hatırlatarak; “Fitilli kandillerden, güneş enerjisinden elektrik üreten bir ilçe haline geldi Tavasımız. 2004 yılında Denizli Belediye Başkanı olduğumuzda, “Denizli hak ettiğini alacak demiştik. Denizli, “Ege’nin vizyon şehri olacak” dedik. Denizli, ”Türkiye’nin parlayan yıldızı ve bir Dünya şehri olacak” dedik. “Bizim yapacaklarımıza onların hayalleri yetmez” derken biz bu projeleri kast etmiştik. Israrla ve inatla bu projeyi takip ederek, bu hizmeti hayata geçiren Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol’u tebrik ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Tavas Belediye tarafından yapılan 1 MV kapasiteli Güneş Enerji Santralinin açılışı yapıldı. Santralin açılış kurdelesini Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci ve protokol üyeleri birlikte kesti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER