banner249

Kızılay Denizli şubesi yeni yönetimiyle basın karşısına çıktı

Türk Kızılayı Denizli Şubesi’nin olağan kongresinin gerçekleştirilmesinin ardından tek liste ile girilen seçimde, Erdal Otçu görevi Adem Salih Deniz’e devretti. Başkan Deniz ile yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile tanışmak için bir araya geldi.

Kızılay Denizli şubesi yeni yönetimiyle basın karşısına çıktı
banner240

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Türki Kızılayı Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, Pamukkale Şube Başkanlı Ersin Erkan, Merkezefendi Şube Başkanı Samim Tefe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“Kızılay, iyiliğin, merhametin görünen yüzüdür” diyen Başkan Denizli, “İnsan hayatının belli dönemlerinde Kızılay’a ihtiyaç duyabilir. Toplumun başına gelebilecek olan doğal afetlerde ve hastalanıp kan ihtiyacı duyulduğunda ilk akla gelen kurum Kızılay’dır. Kurumumuz bu işleri ücretsiz olarak yerine getirmektedir” dedi.

Acıpayam’da 5,7 ve 5,0 büyüklüğünde yaşanan depremler sonrası afet bölgesinde çalıştıklarını anlatan Başkan Deniz, “Depremin ilk 40 dakikasının ardından bölgede yardım faaliyetlerine başladık. Akşam olmadan afetin olmasının ardından insanların sıcak yemek ihtiyaçlarını karşıladık. Valiliğin koordinasyonu ve AFAD’ın öncülüğünde, il ve ilçe kriz masasında Kızılay’ı temsil ederek, istekleri karşıladık. Acıpayam’da Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Güney Ege Afet Bölgesi ve Denizli Şubesi olmak üzere 20 personelimiz sahada sürekli görev yaptı. Gönüllü olarak 200’ün üzerinde kişi faaliyetlerde görev yaptı. Günde 3000 kişiye 3 öğün yemek verildi. Kızılay olarak 2000 adet çadır kurduk. Köylerde ulaşılan kişi sayısı 238, ulaşılan çocuk sayısı ise 551 oldu. Çocuklar için psikoteknik desteği verdi. Deprem anından itibaren afet bölgesini gezerek psikolojik destek faaliyetlerinde bulundu. Faaliyetler ise valilikten gelen bilgi üzerine sonlandı” dedi.

2 NOKTADA KALICI KAN MERKEZİ

Başkan Denizli, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Forum Çamlık ve PAÜ’de kalıcı kan alım merkezleri kurmak için çalışmalarımızın sonuna geldik. Protokolün ardından buralarda kan alımları yapılacak. Ayrıca üniversitede Kızılay Gençlik Kulübü kuruldu. Bunun yanı sıra üniversitenin içinde Kızılay Hatıra Ormanı kurmak istiyoruz”.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER