banner249

Denizlili miniklerden anlamlı davranış

İnsanların hayvanlara verdiği zararın çok büyük olduğu ülkemizde, özelilikle tecavüz ve işkence çoklukla görülüyor. Medyaya yansıyan ve duyabildiklerimiz, buzdağının görünen kısmı yalnızca. Sevindirici olan şu ki, son dönemde hayvanlara yapılan kötü muamelenin yanında artan bir duyarlılığın da geliştiğinin kanıtını Denizlili 3 kız çocuğu gösterdi.

Denizlili miniklerden anlamlı davranış
banner240

Her şey Sarayköy ilçesinde yaşayan 3 kız arkadaşın, sokakta şiddete uğramış bir kediyi gördükten sonra harekete geçmesiyle başladı. Çocuklar o günden itibaren şiddetin son bulması için el birliği ile çalıştılar. İlk olarak şiddeti durdurmak için,“Bir yerde sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa o yerde yaşayın. Çünkü o yerde yaşayan diğer insanlar merhametlidir”, “Bizim gibi can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar yaşam hakkına sahipler” gibi afişler hazırladılar. Daha sonra da o afişleri sokak sokak dağıttılar. Ayrıca hayvanların ihtiyaçları için de bir afiş hazırlayarak yaz, kış insanların kapılarının önüne bir kap su, yemek koymaları için ilçe halkını uyardılar.

Atatürk Ortaokul'nun  5. sınıf öğrencileri 11 yaşındaki Funda Nur Dinçsoy, 12 yaşındaki Mucize Gergili ve 11 yaşındaki Zekiye Şen sokak hayvanları için verdikleri mücadeleyle ilçe halkına örnek oldu.

Hayvanlara yapılan şiddete karşı mücadele veren üç arkadaştan Zekiye Şen, verdikleri mücadeleyi şöyle anlattı;

Zekiye Şen, “ Biz üç arkadaş yolda yürürken bir kedi gördük ve kedinin kuyruğunu kesmişler, vücudunda da kesikler vardı. İçimiz çok acıdı. İnsanların hayvanlara neden şiddet uyguladıklarını anlamıyoruz. Onlara evimizi açalım onu yapamıyorsa da evimizin önüne bir kap su ya da yemek koyalım. Hem hayvanlara uygulanan şiddeti hem de onların ihtiyacı olan su ve yemek konusunda ağabeylerimizi, ablalarımızı farkındalık yaratmak için böyle bir şey yapmak istedik. Umarım düşündüğümüz gibi hayvanlara karşı bur farkındalık olur. Afişlerimizin üzerine koyduğumuz ayçiçeği simgesi bizi simgeliyor aslında. Ayçiçeği güneşi gördüğünde ona doğru döner ve ışığa bakar. Bizde güzel şeyler yapmak ve hep ışığa bakmak için ayçiçeği simgesi koymak istedik”

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 11:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER