banner249

Denizli’de birleştirilmiş sınıf tepkisi sıraları boş bıraktı

Denizli  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Acıpayam İlçesi’ne bağlı Yumrutaş Mahallesi İlköğretim Okulu'nda öğrenci sayısının 34 olması nedeniyle, 1, 2, 3, 4'üncü sınıf öğrencilerine, aynı yerde, bir öğretmenle eğitim verilmesini kararlaştırdı. Veliler de eğitim kalitesinin düşeceğini ileri sürüp, durumu protesto ederek, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. 

Denizli’de birleştirilmiş sınıf tepkisi sıraları boş bıraktı
banner240

Konuyla ilgili açıklama yapan Yumrutaş Mahallesi Muhtarı Murat Özkan, “Sınıfların birleştirilmesi öğrenci ve veliler arasında tedirginlik yarattı. Veliler bu konuya çok tepkili. Çare için  kaymakamlığa, ilçe milli eğitim müdürüne ve belediye başkanına iletildi. Ancak olumlu bir cevap alamadık. Her sınıfın 10 kişi olması gerektiği söylendi. Toplam sayı da 40 olması gerekiyormuş ancak 34 öğrenci var. Yani 6 öğrenci eksik olduğu için bu durumu yaşıyoruz. Biz çocuklarımızın bu şekilde eğitim almasını istemiyoruz. Konunun yetkililer tarafından kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Veliler adına açıklama yapan Kudret Günay, “ Verilen eğitimden nasıl kalite beklersiniz. Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz”diye konuştu.

Acıpayam Gazetesi.com 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 15:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER