banner249

Bu gençler Denizli’de eski ramazanları yaşatacak

Denizli’de Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü, hazırladıkları programla eski Ramazanların tadını ilçe halkına yaşatacak. Ramazan ayı boyunca tüm mahalleleri gezecek olan tiyatro kulübü Geleneksel Türk Tiyatrosu Orta Oyunlarını sergileyecek. Tıpkı eski günlerde olduğu gibi davul ve manilerle tellal vatandaşları tiyatroya davet edecek.

Bu gençler Denizli’de eski ramazanları yaşatacak
banner240

İlçe halkına eski Ramazan’ın tadını yaşatacak olan Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün ilk durağı Acısu Mahallesi oldu. Oyunculardan eline bir davul alan Mert Yangöz ve Hürkan Batın Dönmez tellal gibi tiyatronun yapılacağı saati, yeri maniler okuyarak duyurdu, mahalle sakinlerini ilk adım da eskilere götürdü.

Ardından saat 21.00’de başlayan ‘Ramazan Eğlenceleri’ etkinliğinde Aşuk ile Maşuk, Kanlı Nigar, Bir Evlilik Düeti ve ZamSalak sahnelendi.

Sarayköy Belediyesi etkinliğe katılan çocuklara pamuk şeker ve olmazsa olmazlardan olan Geleneksel Türk kültürünü yansıtan Seyircileri kahkahaya boğan tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Oyun sonunda konuşma yapan Sarayköy Belediye Tiyatro Kulübü Yönetmeni Hakkı Karaca, “Bizleri bugün yalnız bırakmayan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ederim. İlk durağımız Acısu’ydu. Ramazan boyunca bütün köylere gideceğiz ve bu oyunlarımızı götüreceğiz. Bizleri bu olanağı ve her yere ulaşmamızı sağlayan desteklerini hiç esirgemeyen sadece Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederim” dedi.

Etkinlik sonunda Sarayköy Belediye Başkanı Necati Özbaş kendi elleriyle çocuklara pamuk şeker dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER