banner249

Leblebinin sorunları konuşuldu

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tarla Bitkileri Proje Değerlendirme Toplantılarına” katıldı. Burada “Leblebi sektörünün durumu, sorunları ve nohut araştırmalarından beklentileri" konulu sunumu gerçekleştirerek sektörün sesi oldu.

Leblebinin sorunları konuşuldu
banner240

28 Şubat – 2 Mart tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen toplantıya Gıda Bakanlığı kuruluşları, üniversiteler, TÜBİTAK, özel sektör ve STK temsilcilerinden oluşan çok sayıda katılımcı yer aldı.

Toplantıların ardından yapılan değerlendirme de Denizli tarımı açısından büyük önem taşıyan özellikle leblebilik nohut, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak ile kekik başta olmak üzere tıbbi ve aromatik bitkiler konularında yürütülen araştırmalarda ilgili kurumların ortaklaşa çalışmalar yapması hususunda görüş birliğine varıldı.69 bildiri ve projenin görüşüldüğü toplantıda, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ortaklaşa hazırlanan ve yürütülmekte olan "Nükleer Teknikler Kullanılarak Leblebilik Nohut Islahı" projesinin sunumuna da yer verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER