banner249

Türkben YGS öncesi öğrenci ve ailelere uyardı!

Sınav Özel Öğretim Kursu Kurucu Müdürü Murat Türkben, 12 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Aileler ve öğrencileri uyarılarda bulunan Türkben, “Sınava tek bir kişi girmez, bütün aile hatta komşular gireriz. Bu yüzden beklentiler üst seviyede olur ve durum öğrenciyi heyecanlandırır. Bunun böyle olmaması için evde birinci gündem YGS olmamalıdır” dedi.

Türkben YGS öncesi öğrenci ve ailelere uyardı!
banner240

YGS’ye sayılı günler kala öğrenci ve ailelerine önerilerde bulunan Sınav Özel Öğretim Kursu Kurucu Müdürü Murat Türkben, “Öğrencilerimiz kendi aralarında ve yakın çevreleriyle sınavla ilgili konuşmasınlar. Ailelerin de evde birinci gündemleri YGS olmamalıdır.Çünkü bu konuşmalar öğrenciyi heyecanlandırır ” dedi.

YGS’nin bir baraj sınavı olduğunu vurgulayan Türkben,“Sınav esnasında öğrencinin soruları kolay-zor  şeklinde değerlendirmemesi her soruyu aynı özenle çözmeleri gerekir. Ayrıca sınavda öğrencilerimiz diğer öğrencilerin o anda hangi testi çözdüğünü, erken çıkıp çıkmadığını kontrol etmesinler. Sadece kendi kitapçığıyla ilgilensinler.  Ve bu yerleştirme değil baraj sınavı olduğunu unutmasınlar” diye konuştu.

Müdür Murat Türkben,  “YGS bir baraj sınavı olup bu sınavda başarılı olan öğrenciler (180 ve üzeri puan alanlar) LYS’lere başvuru hakkı elde etmektedir. Üniversite tercihlerinde geçerli olan yerleştirme puanının %40’ı YGS’den  %60’ı ise LYS’den sağlanmaktadır. YGS’ de yüksek bir puan almak, iyi bir başarı sırası elde etmek öğrencinin istediği bölüme kesin olarak yerleşmesi anlamına gelmediği gibi nispeten daha düşük puan almak, daha düşük bir başarı sırasında bulunmak da istediği bölüme yerleşemeyeceği anlamına gelmez. Adayların hem YGS’ ye bu bilinçle girmesi hem de YGS sonrası buna göre hareket etmesi gerekmektedir. Sınav Eğitim Kurumları olarak tüm öğrencilere YGS’ de başarılar dileriz” dedi.

      

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER