banner249

Depremden anladıkları şey para!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, meclis kürsüsünden iktidara sert eleştirilerde bulundu. Sancar, “Depremle mücadele adı altında insanlardan para toplamaktan başka bir şey yapılmadı. Hükümetin depremden tek anladığı şey paradır” dedi.

Depremden anladıkları şey para!
banner240

Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında söz alan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, meclis kürsüsünden yaptığı konuşma ile  Ak Parti İktidarını ucuz konut vaatleri üzerinden insanları kandırmakla suçladı. 

İmar Barışı kapsamında 3 milyon 600 bin kişiden 23,5 milyar lira para toplandığını da gündeme getiren Sancar, iktidarın para karşılığında insanlara tapu değil, tabut sattığını söyleyerek, “Bugünden itibaren olacak en küçük depremin vebali de sorumlusu da sizlersiniz. Allah yardımcınız olsun” dedi.
Meclis kürsüsünden milletvekillerine seslenen Teoman Sancar’ın konuşması, “Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her genel seçim, her seçim yerel seçim öncesi ve her yurt dışı ziyaret öncesi konu vaadinde bulunduğunu kaydeden Sancar, “Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkmış diyor ki, ‘Bundan sonra yüz bin konut üretilecek.’ 

Genel seçim olsa, yerel seçim olsa sürekli aynı vaat. Anadolu insanının en çok önem verdiği şey nedir?  Ahirette iman, dünyada mesken.  Bugün baktığınızda herkes ev sahibi olmak için hayal kurar. Ve bu hayalin en güzel tüccarlığını 17 yıldan bu yana Ak İktidarı yapmakta. Adeta her vatandaşı bu vaatlerle sömürmektedir. Bugün yine verilen yeni bir vaat, ‘383 liraya 50 bin konut’,  damat bey arttırıyor ‘100 bin konut.’ Bu vaatler yine hayal tüccarlığından başka bir şey değildir.

250 LİRA TEKSİTLE YAPILACAK OLAN 25 BİN KONUT NEREDE?
Bugün baktığımızda zaman her ilde olduğu gibi Denizli’de de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci iken söz verilen ‘250 liraya 25 bin konut projesi’ ne oldu. Ucuz ev hayali kuran binlerce Denizlili Delikliçınar Meydanı’nda sıraya girdi. 250 lira taksitle ev yapılacak denildi ancak proje hayal oldu. Ben şimdi sizlere soruyorum; bu 25 bin konut nerede? Onu da geçtim 10 bin konut nerede? Onu da geçtim 500 konut nerede? Onu da geçtim 250 liradan 50 konut nerede? Bu hayal tüccarlığını bir vatandaş yapar bunun adına ‘çiftlik bank’ derler.  Dolandırır insanları, ‘ben konut üretiyorum,  faizle para veriyorum’der. Ancak siz bir konut ile ilgili vatandaşa vaat verdiğiniz zaman devletsiniz. Devleti idare eden iktidarsınız. Verdiğiniz sözlerin teminatı olması lazım.

HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ
TOKİ ile ilgili bugün Ak Parti Genel Başkanının vaatleri inandırıcı değildir. TOKİ Türkiye’de ‘Toplu Konut’ vasfını kaybetmişti. Aynı zengin tüccar mantığı ile rezidans yapmakta, ticaret merkezi yapmakta, yalı dairesi yapmakta ve AVM yapmaktadır.  Ama nedense 250 liraya konut yapamamaktadır. Bu suretle 250 lira taksitle 250 bin kopnut yapılıncaya kadar Denizlili vatandaşlarımızın istismar edilmesinin tabi ki hesabını sormaya ve araştırmaya devam edeceğiz.

İNSANLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORSUNUZ
Nedense AKP İktidarı demek devamlı bir para kazanmak demek. Her yasayı vatandaşın huzuru, sağlığı ve düzgün yaşamı değil, acaba ben buradan ne kazanırım hesabı üzerinden yapmaktasınız. Sizlere soruyorum; bu ülkede toki vaatleri veriyorsunuz, ardından imar barışı çıkarıyorsunuz  3 milyon 600 bin vatandaşımızdan 23,5 milyar lira para topladınız. Bu 23,5 milyar lira paranın akıbeti bilen yok. Bu binalarının kontrol edende yok. Bugün bakan bey açıklama yapıyor. 22 bin konutta yaptığımız tetkiklerde bu binalar imar barışına aykırı çıktı bunların 4 binini yıktık. Sayın bakan insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor.

DEPREMLE MÜCADELEDEN SADECE ‘P’SİNDEN ANLIYORSUNUZ
Bayındırlık Bakanlığının bugüne kadar 3 milyon 600 bin konut ve başvuru içinde gidip kontrol ettiği bir tane konut yok. Komşu komşuyu ihbar ediyor. Belediye sıradan kontrol esnasında açma ruhsatı için gelenlerin başvurusunu görüyor. Bu imar barışına aykırı. Oda ne aykırılığı 2017 değil 2018’de. Değerli arkadaşlar 1950 yılında, 1970 yılında yapılan yığma tuğlalı binalara çatır çatır yapı kayıt belgesi adı altında parayla ruhsat ve tapu verdiniz. Şimdi çıkmışsınız depremle mücadele edeceksiniz. Siz depremle mücadelenin sadece “P”sinde adınız var oda parasında, aldığınız harçlarda. Diyor ki İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı, “Biz teknik bir odayız, siz bu yasayı neye göre çıkardınız, neye göre yaptınız. Şimdi o imar barışı adı altında para aldığınız vatandaşları yine yapı kayıt belgesi ile rahat bırakmıyorsunuz, gidiyorsunuz onları kentsel dönüşümden ‘senin evinde depreme dayanıklı değil yıkacağız’ diyorsunuz.

İMAR BARŞINDAN ELDE EDİLEN PARALARI CEBE İNDİRDİNİZ
Arkadaşlar, elektronik kayıt diyence aynen böyle ‘Elektronik halk yap para kap’ modeli sizde alışkanlık haline geldi. 3 milyon 600 bin vatandaştan topladığınız 23,5 milyon lirayı cebinize indirdiniz. Acıpayam’da 270 tane ev konteyner yaşıyor, beş kuruş para göndermiyorsunuz. Sizin 8 saat kalamayacağınız konteyner insanlar 8 aydır yaşıyor. Siz vatandaşlara parasıyla tapu değil, tabut sattınız. Bunun vebali AKP’nin üzerindedir. Bugünden itibaren olacak en küçük depremin vebali de sorumlusu da sizlersiniz. Allah yardımcınız olsun.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER