banner249

Bu ambulans yeni doğanlara özel!

Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’ye, yeni doğan bebeklerin naklini sağlamak amacıyla kullanılacak bir adet Yeni doğan ambulansı tahsis edildi.

Bu ambulans yeni doğanlara özel!
banner240

Yeni doğan ambulansı ile hasta ve bakıma muhtaç yeni doğan bebeklerin bakım, tedavi ve izlemleri için uygun bir merkeze nakilleri sırasında yoğun bakım şartlarına uygun şekilde taşınması sağlanacak. Ambulansta yeni doğanların taşınmasında hayati öneme sahip mekanik ventilatör ve oksijen sistemleri içiren kuvöz ve yoğun bakımda ihtiyaç duyulan diğer tıbbi ekipmanlar bulunuyor.  Yeni doğan ambulansında, Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) ve İleri Yaşam Desteği eğitimi almış personeller görev yapacak.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk yeni doğan ambulansın yeni doğanların transferinde kullanılacağını, yeni doğanların özel eğitim almış personellerle birlikte daha sağlıklı  koşullarda naklinin yapılabileceğini söyledi. Öztürk, “Hastane öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin görevi vatandaşların 112 acil çağrı merkezini araması halinde, hastaya en kısa sürede ulaşarak, tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktadır. İlimizde 35 acil sağlık istasyonunda 480 yetişmiş personel ile birlikte, 1 adet kar paletli ambulans, 1 adet 4 yaralı taşıma kapasitesi olan ambulans, 1 adet yoğun bakım ve obez ambulansı, 2 adet motosikletli acil müdahale ekibi ve yeni eklenen 1 adet yeni doğan ambulansı olmak üzere toplamda 104 Adet 112 ambulansı bulunmaktadır. İlimize tahsis edilen yeni doğan ambulansla birlikte yeni doğan bebeklerin il içi ve il dışı sevklerinde daha kaliteli sağlık hizmet sunacağız” dedi.

Öztürk son olarak pandemi sürecinde acil sağlık hizmeti çalışanlarının büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek teşekkürlerini iletti.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER