banner249

Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz!

Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Koçoğlu, bayramları artık bayram gibi yaşamak istediklerini söyledi.

Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz!
banner240

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunan Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Hemşiresinden doktoruna, teknikerinden hizmetlisine her sağlık çalışanının vazifelerini büyük bir sorumluluk içinde yerine getirdiğini ifade eden Koçoğlu, savaş dahil her koşulda en önde yardım ellerini uzattıklarını açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de nispeten hissedilen Corona virüsü olayı için de aynı durumun geçerli olduğunu bildiren Koçoğlu, Hizmet basamağının en tepesindeki sağlık çalışanından en altındaki sağlık emekçisine kadar, görev yapan sağlık çalışanlarının tamamı, bu virüsle mücadele için adeta seferber olduklarını söyledi.

Koçoğlu açıklamasına şöyle devam etti, “Sağlık çalışanları tüm bunlara rağmen bu yıl da ‘Tıp Bayramı’ olarak kutladıkları 14 Mart’a hüzünle girmektedirler. Çünkü döner sermaye adaletsizliğinden şiddet korkusuna, ağır iş yükünden karşılığı alınamayan icap nöbetine, sözleşmeli istihdamından hizmetlilere memur kadrosu verilmemesine gibi pek çok temel sorun çözüme kavuşmuş değildir. Sağlık çalışanları, haklı olarak bu sorunlar altında artık ezilmek istemiyorlar. Hak ettiklerinin karşılığını bir an önce almak istiyorlar. Bayramlarını bayram gibi kutlamak istiyorlar. Döktükleri alın teri ile verdikleri mücadeleyle bunu hak ediyorlar.


Sağlık-Sen olarak, istendiği taktirde bu sorunların çözüme kavuşacağına inanıyoruz. O nedenle de yetkilileri adım atmaya, sağlık çalışanlarının sorunlarını ötelememeye davet ediyoruz.
Unutmamak gerekir ki sağlık çalışanlarının yüzü gülerse, Türkiye çok daha fazla gülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, gerek özel yaşamlarında gerekse çalışma yaşamlarında huzur ve mutluluklar diliyoruz.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER