banner249

Arabanızın bakımlarını yaptırdınız mı?

Renotek Otomotiv, yaz mevsimiyle beraber araba bakımlarının önemine dikkat çekerek, araçların her türlü olumsuz hava ve yol şartlarında kullanıldığı için bakımlarının kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Arabanızın bakımlarını yaptırdınız mı?
banner240

Denizli’nin köklü araba servis bakım merkezlerinden biri olan Renotek Otomotiv, araç bakımlarının zamanında yapılması hususunda sürücüleri uyardı. Araç bakımının yaz ya da kış şeklinde sınıflandırılmaması gerektiğini belirten Renotek Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çetin, araçlara bakımın, mevsimlere göre değil, aracın ihtiyacına göre yapılması gerektiğini söyledi.

LASTİK DEĞİŞİMİ YAKIT EKONOMİSİ SAĞLAYACAKTIR

Yaz lastiklerin sıcak havalarda sürücülere katkı sağlayacağına dikkat çeken Çetin, “Eğer aracınızda kış lastikleri takılıysa ve iklim şartlarına bağlı olarak artık çetin kış koşullarının meydana gelmeyeceğini düşünüyorsanız kış lastiklerini dört mevsim lastiklerle değiştirmeniz gerekir. Kış lastiklerinin değiştirilmesi, aracınıza hem daha iyi bir performans hem de yakıt ekonomisi avantajı sağlayacaktır.

Dolu bir bagaj ve kalabalık aileyle yolculuk edilmesi durumunda lastiklere binen yük artacağı için basınçlarının bir miktar artırılması gerekiyor” dedi.

KLİMA VE FİLTRE DEĞİŞİMİ

Çetin, uzun bir yolculuğa çıkmadan önce yağ, su ve fren hidroliği seviyelerinin kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, “Toz, hava ve polen filtreleri, aracın hava aldığı her yeri, radyatörleri kapladığı için yakıtı fazlalaştırır. Aracın hava almasını zorlaştırır. Bunların temiz olması aracı rahatlatır. Yaz bakımının çok masrafı yok. Maliyeti çok az. Filtreler ucuz. Yazın özellikle hava filtresine önem verilmesi gerekir. İnsan nasıl rahat nefes almadığında yürüyemiyorsa araçlarda rahat hava almadan gidemez. Filtrenin değiştirilmemesi yarın daha maliyetli masraflar çıkarabilir."

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER