banner249

Ak Parti'de değişim sinyali

Ak Parti’de önümüzdeki günlerde il başkanı ataması yapılacağı öğrenildi.

Ak Parti'de değişim sinyali
banner240

Denizli’de Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz’in görevden alınıp yerine yeni bir il başkanının atanacağı öğrenildi. 14 Eylül 2015 yılında il başkanlığına atanan Filiz, başkanlığı döneminde bir çok seçimlerde güç kaybetti.

Alınan başarısız sonuçların ardından İl Başkanı Filiz’in yerine yeni bir başkanın atanacağı söyleniyor.

7 HAZİRAN’DA OY ORANI YÜZDE 39

İl Başkanı Filiz, 2015 genel seçimlerinin hemen ardından il başkanlığına atanmıştı. O dönemde partinin oy oranı yüzde 39’du.

1 KASIM 2015 OY ORANI YÜZDE 45

Hükümetin kurulamamasından dolayı ülke, 1 Kasım 2015 yılında bir daha seçimlere gitti. Filiz başkanlığında girilen seçimlerde bu kez partinin oy oranı yüzde 45 oldu.

DENİZLİ’DE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR DEMİŞTİ

16 Nisan 2017’de yapılan anayasa değişikliğinde Türkiye yüzde 51 ile Evet derken, Denizli yüzde 55 oy oranıyla Hayır dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNDE OY ORANI YÜZDE 40

24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için sandık başına giden Denizliler aynı zamanda 8’nci milletvekilini de meclise ilk kez gönderecekti. Referandumda Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’den yüzde 47 oy alırken, Muharrem İnce yüzde 35 aldı. Ak Parti ise oy oranını yüzde 40’a kadar düşürdü. İYİ Parti girdiği ilk seçimlerde Denizli’den bir milletvekili çıkardı.

31 MART SEÇİMLERİ HÜSRAN OLDU

31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı kıyasıya yarıştı. Ak Parti, her ne kadar Büyükşehir ve Pamukkale belediyesini kazansa da Merkezefendi Belediyesi, Honaz, Serinhisar ve Babadağ İlçe Belediyelerini kaybederek büyük bir yara aldı.

31 Mart yerel seçimleri Ak Parti açısından kayıp bir seçim yılı oldu. Çünkü başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok Büyükşehir Belediyesini muhalefete kaptırdı. Durum böyle olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan, partide bazı değişimlerin yaşanacağı sinyallerini vermişti.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR

Son günlerde parti kulislerinde İl Başkanı Filiz’in yerine birkaç ismin genel merkeze verildiği konuşuluyor. Pamukkale Eski İlçe Başkanı Hasan Aracı, Merkezefendi Eski İlçe Başkanı Yücel Güngör ve Merkezefendi Eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun adının geçtiği iddialar arasında yer alıyor.

İl Başkanlığı için kadın bir ismin de olduğu bunun da eski Milletvekili Nurcan Dalbudak olduğu konuşuluyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2019, 14:09

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Arif adak
Arif adak - 5 yıl Önce

Birtan şahan en iyi il başkanı olacak adam

SIRADAKİ HABER