banner249

Denizli’de FETÖ’nün 15 Temmuz bilançosu belli oldu

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmalarının bilançosunu açıkladı. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada bugüne kadar FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 7 bin 10 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

Denizli’de FETÖ’nün 15 Temmuz bilançosu belli oldu
banner240

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 akşamı girişilen darbe girişimin ardından Denizli’de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonların bilançosu açıklandı. Başsavcılık tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Buna göre Denizli’de 15 Temmuz 2016’dan bu yana FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 7 bin 10 kişiye soruşturma açıldı.

Bu soruşturmalar kapsamında 937 soruşturma dosyası üzerinden 2 bin 881 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan kamu davası açıldı. Bin 467 soruşturma dosyası üzerinden 2 bin 815 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği iddiası kapsamında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. 917 derdest soruşturma dosyası üzerinden bin 314 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan soruşturmanın ise halen devam ediyor.

2197 BYLOCK KULLANICISI

Yine savcılık tarafından yürütülen soruşturmak kapsamında Denizli’de örgütün kripto haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 2 bin 197 kişiye adli işlem yapıldı. Aynı soruşturma kapsamında diğer kullanıcılara yönelik soruşturma ise devam ediyor.

Örgütün finansal yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında ise 38 şirkete savcılık kararı ile TMSF kayyım olarak atandı.

2 İMAM BİR DANIŞMAN

Örgütün kripto üyeleri saklamak amacıyla oluşturduğu gaybubet evlerine yapılan operasyonlarda ise Erzurum Bölge İmamı, Aydın İl İmamı ve Balıkesir Eğitim Danışmanı olmak üzere toplamda 28 şahıs tespit edilerek yakalandı. Yine bu evlerde saklandığı tespit edilen 42 şahıs yakalandı. Yapılan aramalar neticesinde, şüphelilere ait çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, dijital ve örgütsel doküman ile ayrı ayrı zarflara bölünmüş şekilde firari şüphelilere verilmek üzere hazırlandığı değerlendirilen yaklaşık 50 bin TL ve 61 bin Amerikan Doları paraya el konuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER