banner249

Kartal Gölü’ne nasıl gidilir?

Denizli’nin Beyağaç ilçesi sınırları içinde bulunan Sandıras Dağının 1903 rakımında bulunan kışın yağan karların sularıyla beslenen doğa harikası krater gölü Kartal Gölü, Beşiktaşlıların en sevdiği göl olarak biliniyor.

Kartal Gölü’ne nasıl gidilir?
banner240

Denizli’nin Beyağaç ilçesi sınırları içinde bulunan Sandıras Dağındaki Kartal Gölü’nün farklı bir özelliği bulunuyor. Kartal Gölünün rakımı Beşiktaş’ın kuruluş tarihi olan 1903 ile aynı. Beşiktaş’ın sloganında geçen ‘Kara Kartal’daki Kartal’dan da ismini alan Kartal Gölü, Beşiktaşlıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Halk arasında ise Beşiktaş’ın adını Kartal Gölün’ den almış olabileceği anlatılıyor. Beyağaç İlçesinin 20 kilometre güneyindeki Çiçekbaba Dağının zirvesinin kuzeye bakan yamacında yer alan Kartal Gölü, nadir görülen ekosistemi, anıt ağaçları nedeni ile bilim ve eğitim çalışmalarının hizmetine sunmak ve korunmasını sağlamak amacıyla Tabiatı Koruma Alanı olarak ayrılmıştır. Türkiye’nin en yaşlı Karaçam ormanının yer aldığı 1903 rakımlı göl ve çevresindeki 1500 hektar alan, her yıl binlerce doğaseveri kendine çekmektedir. Kartal Gölü çevresindeki Karaçam Anıt Ormanı 1300 yıllıktır. Kartal Gölü çevresinde Alpin bitki örtüsü hakim olup, karahindibağ, sarı çiçekli gazal boynuzu, üç gül, yonca gibi çayır ve mera bitkileri açısından da zengindir. Gölde küçük balıklarda yaşamaktadır.

Beyağaç’a nasıl gidilir?

Denizli’den Beyağaç ilçesine uzaklık 96 kilometredir. Eğer kendi aracınız varsa, harita veya navigasyon cihazı kullanarak Beyağaç'a ulaşım sağlayabilirsiniz. Genellikle büyük şehirlerden ilçelere otoyol veya ana yollarla ulaşım mümkündür. Denizli şehir merkezinden Beyağaç'a minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Denizli'nin otobüs terminalinden kalkan seferlerle Beyağaç'a gidebilirsiniz. Taksi kullanabilir veya Denizli'de bulunan özel araç kiralama firmalarından araç kiralayarak Beyağaç'a ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçe merkezinden Kartal Gölü yaklaşık 20 kilometre mesafededir. Dağ yolu olmasına rağmen ulaşımı kolaydır.

Beyağaç'ta Ne Yenir?

Beyağaç İlçesi tarhanasıyla meşhurdur. Soğuk kış günlerinde doğal yapılan tarhana çorbasının tadına bakabilirsiniz. Kartal Göl ününde bulununduğu Sandıras Dağı’nın Çicek Baba zirvesinde her yıl ağustos ayının son perşembesi ‘eren Baba’ şenlikleri düzenlenir. Denizli’den Muğla ve çevre illerden yörükler dağda toplanıp, bolluk ve bereket için kurban keserler, çam odunun ateşinde pişirilen kebap katılımcılara ikram edilir.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER