banner249

Tesadüf hayatını kurtardı!

Afyonkarahisar’da tesadüfen gittiği hastanede yaptırdığı sağlık kontrolü sonrası kalp hastası olduğunu öğrenen bir hasta, doktorların gerçekleştirdiği açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Tesadüf hayatını kurtardı!
banner240

Yaşanan ilginç olayda eşinin baskısı ile sağlık kontrolü yaptıran 53 yaşındaki Yusuf İzzettin Satılmış'ın hastanede yapılan tetkikleri sonrası kalbinin 3 damarının tıkalı olduğu ve bu yüzden hemen anjiyo yapılmasına karar verildi. Anjiyo ile Satılmış’ın kalbinin damarları açılamayacağı görüşüne varan doktorlar bu defa Satılmış’ı açık kalp ameliyatına aldılar. 


Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan satılmış yaptığı açıklamada, “Yıllardır sigara da kullanıyordum. Doktorum Op. Dr. Ercüment Ayva bana ‘Açık ameliyat’ deyince korktum. Önce Ankara’ya gittim, ancak Afyonkarahisar’da daha ilgili ve takip olacağını düşünerek geri döndüm. Gördüğünüz gibi şu an sağlığım iyi. Ameliyatım da başarılı geçti. Bundan sonra da tövbe ediyorum ve 2 haftadır da sigarayı bıraktım. Çok mutluyum” dedi. 

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ercüment Ayva ise ameliyatla ilgili şunları söyledi, “Sağlık taraması sonucunda hastamızın EKG ve EFOR testindeki değişiklikler neticesinde, sonuçlarına bakarak kendisine anjiyo olmasını önerdik. Anjiyoda da, hastamızın 3 damarında tıkanıklık saptayınca, by-pass olması gerektiğini söyledik. Kendisi Ankara ve Afyon’da farklı merkezler başvurmuş, ve ameliyat olmak için tekrar ekibimizi tercih etti. By-pass ameliyatını başarı ile yaptık. Hastamız şifa ile taburcu oldu. Bundan sonraki süreçte de, kendisine sigaradan uzak bir yaşam sürmesini tavsiye ediyoruz ve bizim önerilerimizle pozitif bir yaşam ve kontrollerle takiplerimize devam edeceğiz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER