banner249

Sahte savcı sonunda yakalandı!

Afyonkarahisar’da 100 kişiyi yaklaşık 300 bin TL dolandırdığı iddia edilen iki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Sahte savcı sonunda yakalandı!
banner240

Edinilen bilgilere göre, kentte bir yaklaşık 1 aydan beri vatandaşları arayarak kendilerini hakim, savcı ve polis diye tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığı söyleyerek vatandaşlardan para isteyen İ.Ç. ve R.A., isimli iki şahıs polis tarafından gözaltına alındılar. 


Aynı yöntemle kentte yaklaşık 100 kişiyi dolandırdıkları öne süren iki şahsın, vatandaşlardan aynı yöntemle yaklaşık 300 bin TL para topladıkları öğrenildi. Telefon dolandırıcıların İhsaniye ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü İsmet A., isimli bir vatandaşı arayarak, kendilerini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttıkları ve hesaplarının PKK tarafından kullanıldığını kaydederek para istedikleri belirtildi.

Telefondaki kişilerden korkan ve istedikleri parayı bankadan çekerek hazırlayan İsmet A.,’nın şahısların isteği üzerine 10 bin 750 TL’yi bir caminin şadırvanına bıraktığı ve dolandırıcılarında buradan parayı aldıkları kaydedildi.

Dolandırıldığını sonradan anlayan İsmet A.’nın polise giderek şikayetçi olduğu belirtildi. Öte yandan, şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER