banner249

Sadık Grubu yüzde 25 büyüdü!

Kurulduğu günden bugüne hızla büyümeye devam eden Denizli’nin 68 yıllık köklü firması Sadık Grubu, 2014 yılını da yükselen bir başarı grafiği ile tamamladı.

Sadık Grubu yüzde 25 büyüdü!
banner240

Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin, 2014 ve 2015 yılı değerlendirmelerini şu şekilde yaptı, “2014 yılında ciromuz yüzde 25 gibi bir büyüme göstermiştir.


2015 yılında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Akaryakıt sektöründe yapmış olduğumuz yatırımlarımızı daha da genişleterek Toptan Akaryakıt Dağıtımı’nda gücümüzü en ileri seviyelere taşımayı amaçlıyoruz. Bu nedenle İstanbul’da çalışmalarımızı daha fazla yoğunlaştırıp, Avrupa ve Asya bölgesi olarak 2 şube ve Bursa’da da bir şubemizi açarak bu bölgede etkinliğimizi artırmış bulunmaktayız. 

Ayrıca toptan akaryakıtın yanında Türkiye’nin dört bir yanına uzanan güçlü, güvenilir akaryakıt lojistiğimiz de filomuzu genişleterek bu yönde de söz sahibi olmayı planlamaktayız. 2013 yılında grubumuza katılan Petrol Ofisi bayiliğiyle beraber tüm Türkiye'de akaryakıt satışlarımız artmıştır. 

5 lider markayla (Petrol Ofisi-Shell-Opet-Aygaz-Total) sektörde ciddi pazar elde ettik. Bu markalarımızla hem istasyonlarla hem de önce bölge olarak yaptığımız toptan ticari akaryakıt satışlarımız ile şimdi tüm Türkiye'de hizmet vermekteyiz. 2014 yılını yüksek tonajlarla kapattığımız gibi 2015 yılının ilk dört ayını da 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 35 gibi bir büyüme ile kapattık. 

2014 yılında başladığımız toptan madeni yağda da 2015 yılında tüm Türkiye’de satışlarımızı artırarak büyümeye devam etmekteyiz. 2014 yılında Türkiye'de otomotiv yüzde 15 gibi daralma gösterirken, biz yaklaşık yüzde 10 gibi bir daralma ile yılı kapattık. 

Otomotiv sektöründe 2014 yılında 7 marka (Renault-Dacia-Ford-Peugeot-Honda-Fiat ve Bmc) ile yolumuza devam ederken, 2015 yılının başında büyümeye yönelik her yıl yaptığımız planlamalar doğrultusunda Peugeot ve Honda bayiliklerimizi devrettik. 2015 yılında akaryakıt sektörüne ağırlık vermemizle birlikte otomotiv sektörü ile ilgili büyümemize de bünyemizde bulunan Türkiye’nin lider markaları Renault, Dacia, Ford, Bmc bayilikleri ile devam etmekteyiz. 

Bu markalarımızla tüm Türkiye’de toplu filo satışları gerçekleştirmeye başladık ve bu bayiliklerimiz ile önümüzdeki dönemde de büyümeye devam edeceğiz. Bu yıl içerisinde ayrıca 2. El ve Filo Kiralama alanında da gelişimimizi hızla sürdürmekteyiz. Bunun için 2. Elde toplu filo alımlarına ve toplu filo satışlarına başladık. Ayrıca filo kiralama sektöründe de hacmimizi genişlettik ve daha da genişleteceğiz. 

Otomotiv alanında 2015’in ilk dört ayını, 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 80 gibi bir büyüme ile kapattık. Sigorta sektöründeki güvenilirliğimizi de Axa, Ak, Allianz Sigorta ile pekiştirmekteyiz. Bünyemizde bulunan Sadık Tarım işletmesi ile 5 yıl önce başladığımız tarım sektöründe her geçen yıl ürün çeşitliliği ve hasılatı artırmaya devam ederken, 2014 yılında ihracata başlangıç yaptık.

Profesyonel olarak yürüttüğümüz kurumsal çalışmalarımızı ve marka bilinirliliğimizi Türkiye çapında en üst seviyelere taşıdık. Çalışmalarımız 2015 yılı ve sonrasında da hız kesmeden devam edecektir. Ayrıca 2015 yılında tüm sektörlerimizde cirolarımızda yüzde 45-50 gibi bir büyüme hedeflemekteyiz. Gayrimenkul yatırımlarımızı Denizli, İzmir ve İstanbul’da yaparak inşaat sektörüne de girmek için hazırlıklarımız devam etmektedir. 

2004 yılından itibaren Ekonomist ve Capital Dergileri tarafından yapılan araştırmalarda en hızlı büyüyen, en başarılı şirketler sıralamasında ön sıralarda yer almaktayız. Ekonomist Dergisi tarafından 2013 yılında yapılan "Anadolu 500" araştırmasında da tüm sektörlerde 73. sırada yer aldık. Fortune Dergisi’nin Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi sıralamasında ve Capital Dergisi’nin hazırlamış olduğu “500 Büyük Özel Şirket” listesinde de yer almaktayız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER