banner249

Milli Piyango talihlileri mercek altında

FETÖ’nün bazı illerdeki şans oyunu çekilişlerinden…

Milli Piyango talihlileri mercek altında
banner240

Bazı illerdeki şans oyunu çekilişlerinden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün aylık himmet ve para aldığı öğrenildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), 20 bin liranın üzerinde ikramiye kazanan talihlileri mercek altına aldı. Bu tutar ve üzerinde ikramiye kazananlara kapsamlı bir istihbarat çalışması yapılıyor.

MASAK’A BİLDİRİLİYOR
FETÖ’nün Milli piyango İdaresi'ne sızıp sızmadığı, şans oyunlarına hile karıştırıp karıştırılmadığı iddialarına yanıt Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal, ikramiyelerin kimlik bilgileri tespitinin ardından ödendiğini ifade etti.. Maliye Bakanı Ağbal, 20 bin lira ve üzerinde yapılan ödemelerde de kimlik bilgilerinin MASAK'a bildirildiğini belirtti.

NOTER GÖZETİMİNDE YAPILIYOR
Bakan Ağbal, şans oyunlarına ait çekilişlerin halka ve medyaya açık olarak noter gözetiminde gerçekleştiğini, ayrıca çekilişe ilişkin tüm işlemlerin tutanağa bağlanarak kayıt altına alındığını bildirdi. Ağbal, Eylül 2016'dan bu yana şans oyunları çekilişlerinin kurumun resmi internet sitesinden canlı olarak yapıldığını hatırlatarak, "Şans oyunlarında kazanılan ikramiyeler İdarece kimlik tespiti yapılmak suretiyle talihlilerine ödenmekte. 20 bin lira ve üzerindeki ikramiye ödemelerinde talihlilere ait kimlik bilgileri Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'na düzenli olarak iletilmekte" dedi. Devreden paraların talihlileri arasında örgüt mensuplarının olduğu ortaya çıktı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER