banner249

Mescit alkoliklerin meskeni oldu

Torbalı’da bulunan Barış Yapı Sitesi yakınına bir hayırsever tarafından cami yapılmasının ardından, atıl vaziyette kalan Merhum Eyüp Sabri Şeker Mescidi, alkoliklerin meskeni haline geldi.

Mescit alkoliklerin meskeni oldu
banner240

Namaz kılınan ve ellerin Yüce Allah’a açıldığı bir mekânda alkol alıp, uyuşturucu madde kullanılması çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Torbalı Muhtarlar Derneği ve aynı zamanda Barış Yapı Sitesi’nin de içinde bulunduğu Cumhuriyet Mahalle Muhtarı olan Atatekin Doğan, böyle bir rezilliği kimsenin kabul etmeyeceğini belirtti. 


YENİ CAMİ YAPILINCA, MESCİD KULLANIM DIŞI KALDI 
Uzun zamandır kullanılan Barış Yapı Sitesi içindeki mescidin yetersiz olması nedeniyle Emekli Başçavuş Hüsnü Ay ve eşi Nurşen Ay’ın yaptırdığı cami kullanılmaya başlanmıştı. Kıbrıs gazisi emekli Başçavuş Hüsnü Ay, şehit verdiği iki oğlu için yaptırdığı Hacı Nurşen Hüsnü Ay Camii bölgede yaşanan cami sıkıntısını ortadan kaldırmıştı. Kullanım dışı kalan mescit ise atıl vaziyette bırakılmıştı. Mescidin boşalmasını fırsat bilen bazı uyanıklar, mescit içinde içki âlemi yapıp, boş içki şişelerini çevreye attılar. 

"ÜÇ AY ÖNCESİNE KADAR İBADET YAPILIYORDU" 
Bu durumun Torbalı’ya yakışmadığını, ibadet edilen bir mekânda alkol içmenin ve uyuşturucu madde kullanımını asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, “Böyle rezillik olmaz. Mescidimiz bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü. Mescit içinde uyuşturucu madde kullanıp, alkol almışlar. Bira ve şarap şişeleri her yerde. Tüm vatandaşlar bu durumdan rahatsız. Bundan 3 ay öncesine kadar ibadet edilen mescit, ayyaşların adeta mekânı oldu. Sorumluların buna bir 'dur' demesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER